Çelik yapmış olduğu açıklamada şunları dile getirdi; “AK Parti Grup Sözcüsünün içinde bulunmuş olduğu telaşı gayet iyi anlıyoruz. Ancak kullanmış olduğu üslubu Sayın Avar’a yakıştıramadım. Belediye meclisiyle ve riyasetle ikili ilişkilerinde can ciğer kuzu sarması olan Sayın Avar’ın bu açıklamasını sanki yaz dendiği için yazdığı görüşündeyim.”

“Cevabı Pazarcılar Odası verdi”

Açıklamasını “Sayın Avar, Yalova’mızın 2 oda 1 salon olduğunu unutarak daha öncede benzer çıkışlar yapmıştı” diyerek sürdüren Çelik; “Demokrasinin gereği eleştiri en doğal hakkınız. Bizlerde yapıcı eleştiriye her zaman açığız. Ancak Sayın Avar’ın kullanmış olduğu üslup ne kendisine ne de partisine yakışmamıştır. Sayın Avar için en büyük talihsizlik aslında demecinin yayınlandığı gün tüm yerel basında yayınlanan Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Sayın Orhan Seyfi Kalyoncu’nun açıklamasıdır. Oda Başkanımız demecinde ‘Son 10 yılı baz aldığımızda pazarcı esnafı olarak en büyük hizmeti Vefa Salman döneminde aldık’ diyerek aslında Sayın Avar’a farkında olmadan verilebilecek en güzel cevabı vermiştir. Eminim ki birçok kurum ve kuruluş, daha da önemlisi siz ne kadar görmek istemeseniz de halkımız yapılanları takdir ediyor” dedi.

“Bu ne yaman çelişki”

Yapılan anketlere de değinen Çelik açıklamasını şöyle sürdürdü; “Kendiniz yaptırmış olduğunuz anketlerde Belediye Başkanımız Vefa Salman ve ekibinin hizmetlerinden duyulan memnuniyet sizlerdeki rahatsızlığın gerçek sebebi. Bizler halkımıza daha fazla hizmet edebilmek adına kaynak yaratabilmek için çabalarken sizler mecliste olan çoğunluğunuzu kullanarak buna engel oluyorsunuz. 

Oysaki belediyemizin mali yapısını bozan har vurup harman savuran sizin yönetiminiz değil miydi? Bir meclis oturumdan 305 parselin satış kararını alan sizler değil miydiniz? Bugün bunları yazarken bile içimi sızlatan halkımızın nereler olduğunu gayet iyi bildiği parayla satın alamayacağımız kadar kıymetli kentimizin en güzel yerlerini satanlar sizler değil miydiniz? Tüm bu satışlara rağmen borcu azaltmak yerine vergi dairesine, SGK’ya hatta belediyenin üzerinde uçan kuşlara bile belediyeyi borçlandıracaksın sonrasında da meclisteki sayısal çoğunluğunu kullanarak muslukları kısıp halkımıza gidecek olan hizmeti önlemeye çalışacaksın. İşte yanlış olan bu zihniyettir. Belediye meclisinde ve komisyonlarda üye çoğunluğu AKParti’de olduğuna göre alınan tüm kararlarda sizlerin de onayı var demek olmuyor mu? Hem onay vereceksin hem de çıkıp eleştireceksin bu ne yaman çelişki.”

“Şirketler hizmet etmek için var”

“Belediye şirketleri hizmet için var” diyen CHP Grup Sözcüsü Çelik; “Sayın Avar çok iyi bilmelidir ki, belediye ve belediyeye ait şirketler kâr elde etmenin ötesinde vatandaşa hizmet etmek amacıyla kurulmuştur. Şirketlerin ne kadar kâr ettiğini soracağına keşke bu şirketler aracılığı ile halkımıza hangi hizmetleri ürettiniz diye sorsaydınız kamuoyunda daha dikkat çekici olurdu” diye konuştu.

“Belediye Başkanımız samimi davranıyor”

“Belediye Başkanımız hafta başında verdiği demeçle aslında durumu net bir şekilde özetlemişti” diyen Grup Sözcüsü Şerafettin Çelikşöyle devam etti; “Belediye Başkanımızın ‘AK Parti kanadı çıkıp beni belediyenin borç yükünü arttırmakla suçluyor. Çevirip aynayı önce bir kendi dönemlerine baksınlar. Onların döneminde yapılan borçları azaltmaya çalışıyorum ben. Bizim en büyük borcumuz SGK’ya olan borçtu. Onunla ilgili de AK Partililer büyük bir hata yaptılar. SGK’nın bu binaya ihtiyacı vardı. Bu sayede Yalova Belediyesi’nin 4-5 milyon(trilyon) TL’lik faiz yükü azaltılacaktı. Beni madem borçla vurmaya çalışıyorlar; o halde samimi olsalardı da o binanın SGK’ya verilmesinin önüne geçmeselerdi. Yalova Belediyesi’nin SGK’ya olan borcu bitseydi. Bundan da kamu kazançlı çıkardı. Önce bunun hesabını kamuya versinler. Bunu siyaseten ve kasti yaptıklarını biliyorum. Ben işin siyaset tarafında değil, doğru tarafındayım. Benim önceliğim görev yaptığım Yalova halkının menfaatleridir.’son derece samimi ve net açıklamalarısonrasında Sayın Avar gündemi maniple etmek amacıyla tamamen gerçek dışı talihsiz bir açıklama yapmıştır.”

“Asıl cevabı halkımız verecek”

“Bizler halkımızın beklentilerini, görüşlerini, kararlarını önemsiyor onların takdirlerine göre hareket ediyoruz” diyen Çelik; “Sayın Avar, biz görevlerimizi çok iyi biliyor ve gereğini de yapıyoruz. Vefa Salman’ın projelerinden bir tanesi hayata geçmedi derseniz bende size ‘siz ya bu şehirde yaşamıyorsunuz ya da görmek istemiyorsunuz’ derim. Geçtiğimiz günlerde 2 yıl içerisinde tamamlanmış ya da temeli atılacak olan 77 projenin açılış ve tanıtım toplantılarını gerçekleştirdik. ’13 Mahalle 77 Proje’ kapsamında birçok hizmetin açılışını gerçekleştirirken 2017 yılı içerisinde yapımına başlanacak olanları da halkımızla paylaştık. En basiti 2014 yılına kadar yapılmış olan park sayısını iki katına çıkarttık. Halkımıza hizmet etmek istiyor iseniz amacınız üzüm yemek olmalı, bağcıyı dövmek değil. Yapmış olduğunuz engellemelerin cevabını da yine halkımızdan alacaksınız. Tekrar vurgulamak istiyorum yapıcı olan her eleştirinize sonuna kadar açığız. Çünkü bu şehir hepimizin Sayın Avar” dedi.

“2016 yılını geride bırakıyoruz” diyen Çelik sözlerini yeni yıldan beklentileriyle tamamladı. Çelik son olarak şunları dile getirdi; “Büyük umutlarla girdiğimiz 2016 tüm dünya için hiçte beklediğimiz gibi olmadı.Cumhuriyet Halk Partisi ve CHP Meclis Grubu adına geçtiğimiz yıl yaşanan 15 Temmuz gibi alçak bir girişimin olmadığı, güzel ülkemizin kentlerinde patlayan bombaların ve o patlayan bombaların hayattan kopardığı askerlerimizin, polislerimizin ve sivil vatandaşlarımızın ölümlerinin yaşanmadığı, kadın cinayetlerinin, çocuk istismarlarının ve ölümlerinin olmadığı, sahillerden mülteci cesetlerinin toplanmadığı, mülteci krizlerinin yaşanmadığı, vatanımızın bütünlüğüne, ulusumuzun birliğine ve beraberliğine zeval gelmeyecek bir 2017 temenni ediyor, tüm halkımızın yeni yılını kutluyorum.”