CHP Aday Adayı Mehmet Gürel, 11 Eylül Salı günü, saat 12.30’da Yalova CHP il binasında basın toplantısı gerçekleştirdi. Basının fotoğraf çekmesi üzerine Gürel;” Bu yüzden seviyorum bu işi, 5 yılda bir fotoğraflarım basılıyor” diyerek espri yaptı. Partisinin 95. yılını kutlayarak Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarını saygı ile andı.

“İçinizden bazılarıyla, bundan 5 yıl önce bir yürüyüş gerçekleştirmiştik, bu yürüyüş bizim için heyecan ve umut dolu bir yürüyüştü, bu gün bu yürüyüşe kaldığımız yerden devam ediyoruz” diyen Gürel, o günden beri parti içinde ve seçimlerde çeşitli sorumluluklar aldığını ifade etti.

“Tabii bizim partimizde benden daha iyi, bu işe daha layık onlarca insan vardır. O yüzden böyle fırsatları yakalamak benim için ayrı bir onurdur. Tabi bütün bu görevleri yaparken doğal, sosyal, siyasi olarak; o dönemlere göre hem teknik hem de bürokratik olarak biraz daha donanım, tecrübe sahibi oldum” diye sözlerini sürdürdü.

“Siyaset bir iddia ortaya koyma işidir”

Gürel ardından; “Siyaset bir iddia ortaya koyma işidir. Sizlere belirtmek isterim ki, ekip arkadaşlarım da Yalova’yı yerel anlamda yönetebilecek liyakat ve vizyon sahibi kişilerdir. Biz Yalova’nın güncel sorunlarını ya da gelecekte çıkabilecek muhtemel sorunlarını çözebilecek bir ekibiz.  Bu sorunların nasıl çözümlenmesi gerektiğini de kanımca en iyi bilen ekibiz. Bunları şöyle ifade edebiliriz; genel olarak kentsel ulaşım, yayalaştırma, toplu taşıma projeleri, şehir merkezinde bazı özel uygulamalar, depreme yönelik kentsel dönüşüm, kentsel estetik, peyzajıyla, planlamasıyla, bina cephelerinde kent mobilyalarıyla, parklarıyla ve bahçeleriyle, kent kültürü ve kimliğini oluşturma çabaları, kentlik kültürünü oluşturma arzusu… Yalova’nın diğer kentlerden, rakibi olduğu kentlerden biraz daha ön plana çıkabileceği stratejik pazarlama çalışmaları, kentsel ekonomi, kentsel yoksulluk, kentsel iç güvenlik bu ve benzeri alanlarda Yalova’nın gelecekte oluşabilecek sorunlarını biz çok iyi biliyoruz. Tabi bunların detayını önümüzdeki günlerde parti genel merkezimiz, bu sürecin nasıl olacağını resmi olarak da duyurduktan sonra geniş katılımlı bir toplantıda Yalova kamuoyuna duyuracağız” dedi.

“Partilerde adaylığını açıklama bir bayrak yarışı şeklindedir.”

Liyakat ve ciddiyet üzerine vurgu yapan Gürel, bir gazetecinin, ”Az önce liyakatten ve yeterlilikten bahsettiniz. Mevcut belediye başkanı sizin partinizden, siz de onun yanında yürüdünüz, ona destek verdiniz, şu anki belediyenin yeterli olmadığını, ya da yeterli liyakate sahip olmadığını mı düşünüyorsunuz?” sorusuna şu şekilde cevap verdi;

“Bu partilerde aday olma, aday adaylığını açıklama bir bayrak yarışı şeklindedir. Hiç kimseyi o anlamda eleştirecek bir siyasi adabım yoktur. Bizim iddiamız diğerlerinin kötü olduğunu göstermez. Bizim daha iyi yapabileceklerimizi, ortaya koymamızı engellemez” dedi.

Yalova ve benzeri illerde adayların nasıl belirleneceğine dair genel merkezden bir açıklama olmadı. Belirli yerlerde eğilim yoklamaları, ön seçimler,  anket çalışmaları olur. Tabi örgütün sesinin muhakkak değerlendirilmesi gerekir. Bence ekstradan partilerin, özellikle bizim partimizin aday adaylığı ile ilgili mülakatlar gerçekleştirmesi gerekir.”

Haber / Fotoğraf: Yasemen Yeter