Öztabak mesajında, Yalova'nın düşman işgalinden kurtuluşunun sevincini yaşadıklarını ve vatan topraklarında yaşayan aziz milletin sarsılmaz iradesi ve inancını bir kez daha gururla yad ettiklerini belirtti. 

Kurtuluş mücadelesi veren kahraman askerlerimizin ve aziz şehitlerin, bağımsızlık uğrunda canlarını vermeyi dahi göze aldıklarına dikkati çeken Öztabak şunları ifade etti;

"Yalova'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 97.yıldönümü 19 Temmuz  tarihi Yalovalılar için özel bir anlam ifade ediyor. Büyük bir cesaretlilik örneği sergileyen ecdadımız dünyanın örnek aldığı müthiş bir mücadele sonucunda güzel Yalova'mızı ve vatanımızı düşman işgalinden kurtarmış ve bizlere büyük mirası emanet etmişlerdir. Milli birlik ve beraberlik ruhu ile sıkıntılı, hüzünlü ve esaret dolu yıllar sona ermiştir. Bağımsızlığımız uğruna tüm vatan topraklarında milletimizin kazandığı büyük zafere şahitlik etmiş, bu başarı ile adeta milletimizin ve dünyanın kaderi değişmiştir. Bu vesileyle şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum." 

"Kurtuluş Savaşı meşalesinin yakılmasıyla başlayan bağımsızlık mücadelesi kentimizde 19 Temmuz 1921'de sona ermiş, tüm yurtta olduğu gibi barış ve huzur Yalova'da da sağlanmıştır. 97 yıl önce kahramanca savaşarak bizlere bugünleri armağan eden büyüklerimizi asla unutmadık. Bizlere bu kutsal toprakları armağan eden, canını veren atalarımıza çok şey borçluyuz. Bu sebeple Kurtuluş Savaşı meşalesini yakan başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kentimizin düşman işgalinden kurtulması için mücadele etmiş tüm atalarımızı rahmet ve minnetle bir kez daha anıyoruz, ruhları şad olsun."