Öztabak yaptığı basın açıklamasında; “Seçimlerden sonra belediye meclis üyelerimizle yaptığımız toplantılarda, Yalova’mız için yapacağımız  her hizmette ve her yatırımda belediyeye yardımcı olacağımızı ve her türlü kolaylığı göstereceğimizi söylemiştik. Hizmetlere yönelik taleplerin yerine getirilmesi ve Yalova Halkının daha kaliteli ve refah içinde yaşayabilmesi için Meclis çoğunluğumuzun destek vereceğini anlatmıştık. Nitekim uzun bir süre bu desteğimizi devam ettirdik. Zaman zaman borçlanma ile ilgili, belediye meclisinde aldığımız ortak kararlar ile hizmet kalitesinin artmasına destek verdik. Bütçenin artırılması talepleriniYalova’mızın alt yapı eksikliklerinin tamamlanacağı düşüncesiyle destek verdik.

Ülkemizin her yerinde "Halka hizmet Hakk'a hizmettir" düşüncesi ile hareket eden ve en ücra yerlere kadar hizmet götüren ve yatırım yapan, her alanda reform yaparak yerel yöneticiliğin en güzel örneklerini sunan bir partinin mensupları olarak maalesef verdiğimiz bütün desteklere rağmen Yalova Belediyesi bu fırsatları iyi kullanamamıştır. Bütün kaynaklarını siyasi çıkarları uğuruna heba etmişlerdir. Kayda değer bir hizmet yapmadıkları gibi Yalova'mızın temel sorunlarının hiçbirine de çözüm üretememişlerdir.

Seçim öncesinde eleştirdikleri her konuyu, seçim sonrasında kendilerinin kat kat fazlası ile yaptıklarını ve yapmaya devam ettiklerini tüm kamuoyu ve siz basın mensupları görmektesiniz. Bu konu ile ilgili birkaç örnek vermek gerekirse; belediyeye ait tek bir gayrimenkul satmayacaklarını vaat ederek iş başına gelen mevcut yönetim ilk belediye meclis toplantısına arsa satışlarını teklif edecek kadar aciz kalmışlardır. Belediyeyi hizmet üretmek yerine taraftarlarının istihdam yeri olarak kullanmakta ve kapasitesinin çok üstünde işçi alımı yapmak suretiyle ve piyasadan pahalı hizmet alım ihaleleri  ile belediyeyi her gün daha fazla borç çıkmazına sürüklemektedirler.
Yalova Belediyesinin son zamanlarda yaptığı şova yönelik açılışlar ile ilgili düşüncelerimizi de sizlerle paylaşmak istiyorum. Açılış töreni yaptıkları bu projelerin büyük bir çoğunluğunun Yalova Belediyesinin mevcut yönetimi tarafından başlatılmamıştır. Ya önceki belediye yönetimlerinden yarım kalan hizmetleri tamamlayarak, ya da önceden hizmetle açılmış projeleri süsleyip püsleyerek kendilerine mal etmeye çalışmaktadırlar. Hatta bu konuda o kadar ileri gitmişlerdir ki  tüm kamuoyunun bildiği Ak Parti iktidarının yaptırmış olduğu Dörtyol kavşak projesini bile kendilerine mal etmeye kalkışmışlardır.

Yalova'yı vizyonsuz bir şehir haline sokmaya çalışan Yalova Belediyesine zaman zaman da engel olarak  Yalova’nın menfaatlerini koruduk. Yalova Belediyesine ait gayrimenkul satışlarını ve borç karşılığı gayrimenkul takaslarını engelleyerek Yalova Belediyesini büyük bir zarardan kurtardık. Belediyeye ait Karizma İş Merkezindeki gayrimenkuller ile Esnaf Odalarının binalarının satışını engelledik. Plan revizyonlarındaki alanları muhafaza ederek Yalova’yı  meydanları olmayan bir şehir yapmalarına engel olduk. Değerli basın mensupları; bu konular ve bundan sonra Yalova’nın hayrına olmayan uygulamalarından siz değerli basın mensupları aracılığı ile kamuoyunu bilgilendirmeye ve meclis grubumuzla yanlış yapmalarına engel olmaya devam edeceğiz”dedi. 

Öztabak basın açıklamasının ardından, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Basın mensuplarından gelen, mevcut belediye yönetiminin vatandaş tarafından nasıl algılandığı soruya dair Öztabak cevap olarak; “Her türlü siyasi faaliyetlerimizde mevcut belediye yönetiminin vatandaş tarafından nasıl algılandığını hep izlemeye çalışırız. Ben özellikle vatandaşın düşüncesine önem veriyorum. Herkesin bu kayıpla geçen beş yılın bir an önce bitsin arzusunu görebiliyorum. Bu sadece bize oy vermiş insanlar değil o dönemde CHP’ye dolayısıyla Vefa Salman’a oy vermiş kişilerde de böyle düşünüldüğünü biz gözlemliyoruz. Ayrıca hem hizmet noktasında hem de en önemlisi geçmişte belediye yönetimine gelmek için sarf ettikleri sözlerin tamamına yakınının yapılmadığı apaçık ortada. Hesapsız kitapsız harcamalar yapılıyor. Yalova duba şehri oldu. Trafikle ilgili çözülebilen her hangi bir sorun olmadı. Ama 6 ay içinde halledeceklerini söylemişlerdi. Planlı gelecekte Yalova’yı rahatlatacak bir çalışma yapılmıyor. Süslemeler yapılıyor. Yani çiçek  böcek dediğimiz meselelerle ilgileniliyor.  Alt yapıya ciddi yatırımların yapılması gerekiyordu bu güne kadar göremedik. Yalova 5 yıl daha kilitlenmiş oldu. Dolayısıyla Yalova’ya yazık oldu” dedi.