"Yalova Evet Diyor Platformu" çatısı altında bir araya gelen 65 sivil toplum kuruluşu temsilcisinin adına basın açıklamasını  MÜSİAD Yalova Şube Başkanı Abdullah Yanık yaptı.

Platform sözcüsü Yanık, "Yalova'da aktif olarak faaliyet gösteren 65 sivil toplum kuruluşu, anayasa değişikliği konusunda çok net bir şekilde 'Evet' oyu çıkması için hep birlikte çalışmalar yapmak üzere bir araya geldi. Böylece 'Yalova Evet Diyor Platformu'nu kurduk. Gönlümüz, daha kapsamlı, hakkın ve adaletin hakim olduğu halkın iradesine uygun, yeni özgürlükçü bir anayasa değişikliği için sandığa gitmek isterdi. Ancak bu anayasa değişikliğinin de ülkemiz açısından çok önemli ve hayati bir öneme sahip olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Daha önceki dönemlerde gerçekleştirilen darbelere ve 15 Temmuz darbe kalkışmasına da değinen Yanık konuşmasında; "Bütün bunlardan edindiğimiz tecrübe ve bilinçle bugün de aynı duygularla haykırıyoruz, haykırmaya da devam edeceğiz. Darbeleri unutmadık hiçbir zaman da unutmayacağız. Hesabını her zaman ve her zeminde soracağız. Bu nedenle milletimiz için çok önemli ve tarihi fırsat olan yeni anayasa ya biz de 'Evet' diyoruz, 'Evet' diyeceğiz" ifadelerine yer verdi. Haber: Sezgin Altınel