Hepimiz biliyoruz ki, Yalova’mız birçok şey ile meşhur olmuştur; Yalova Kaymakamı, Yalova elması, Yalova çiçeği ve artık gelecekte siyasi hortlakları ile de meşhur olacak. Peki kimdir bu siyasi hortlaklar?

Siyaseten mevta olmuş ancak mefta yani ölü olduğunu kabul etmeyip siyaseti kullanarak makamlara mevkilere koltuklara tekrar gelmek için mezardan bile çıkıp gelebilecek şahsiyetlerdir siyasi hortlaklar. Siyasete doymayan ‘ille de ben yine ben olacağım’ diyenlerdir.

Yalova’mızın siyasi hortlaklarını biraz hatırlayalım – hatırlatalım. Bakanlık yapmış – başarılı başarısız tartışılır- Yalovalı meşhur siyasetçimiz var mesela, kendisi bakanlık sonrasında eski partisinden istifa edip başka partilerden milletvekilliği, belediye başkanlığı vb. olmak için tekrar denemelerde bulundu. Başarılı olamayınca, ardından da kendi siyasi partisini kurarak siyasette kalmaya devam etti. Yani ne diyelim mevta olmayı tercih etmeyerek, siyasi hortlak olarak kalmaya devam ediyor.

Yine Yalova’mızda aileden siyaseti miras almış, en Yalovalı, öz Yalovalı, has Yalovalı siyasetçimiz, deprem yıllarında Yalova Belediye başkanlığı yapmış, bir sonraki dönemde yıldızı yeni yükselen parti adayına karşı kaybetmiş fakat sonrasında Yalova belediye başkanlığını iktidar partisinin görevde ki başkanından almış hem rövanşı alarak kendini tatmin etmiş hem de iktidardan belediye başkanlığı almakla tüm Türkiye çapında ciddi bir başarı göstermiştir.

Ardından çok ama çok çok başarılı bir göre sürecinde sonra gelen yeni seçim sürecinde iktidar partisine transfer olmasına rağmen – bazıları parti ona transfer oldu diyorlar ama- bir önceki dönem kazanmak için ağız dolusu galiz eleştiriler yaptığı kişiler ile omuz omuza vermesine rağmen seçimi kaybetmişti. Hatta aynı seçim iki kez yapıldı iki seferinde de kaybetti. Peki sonrasında siyaseti bıraktı mı?

Hayır...

Yalova’mızın en nadide siyasi hortlaklarından biri olarak devam etti ediyor. Hatta bugünlerde kulisler kendisinin yine bir partiye geçmek ya da bir partiyi kendine geçirmek gibi çalışmaları devam ediyor.

Yine Yalova’mızda gedikli milletvekilliği yapmış hatta meclis grup başkanlığı yapmış sonra Cumhurbaşkanlığı adaylığı yapmış en meşhur siyasetçimiz var. Yalova’ya çaktığı bir çiviyi ben şahsen görmedim ama çooook büyük hizmetler vermiş ki, halen siyasete devam ediyor. Hâlen siyasete devam ediyor hem de kendi kurduğu partisi ile.

Yalova’mızı siyasi hortlakları saymakla bitmiyor aslında, ben en önemlilerini hatırlatıyorum sadece, yine eski belediye başkanlarımızdan ve iktidar partisinde belediyeye başkanı ile belediye başkanlığını kaybeden eski siyasilerimizden, o da yeniden aktif siyasete girmek için hamleler yaptı son günlerde, bir partiye katıldı hatta yönetimine bile girdi.

Aslında Yalova iki oda bir salon. Yukarı git dört adım aşağı git beş adım, her yerde aynı yüzler aynı biçimde devam ediyor, hemen her şeyde olduğu gibi siyaset de akılla liyakatla değil, babadan oğula, amcadan yeğene miras olarak devam ediyor. Kimse koltukları bırakmakta istemiyor, geçmişte yaptıkları hataları yanlışları yok sayıp sanki hepsi sütten çıkmış ak kaşık misali tekrar baştan başlayıp koltuk sahibi olmak istiyorlar.

Siyasi meftalarımız mezarlarında kalmayıp, kalkıp hortlayıp tekrar siyaset sahnesinde yer almak istiyorlar. Eskiye nur yağsa, bit pazarına nur yağardı sözüne inat hamleler yapıyorlar. Hayaller, ümitler başka, gerçekler ise daha başka. Yapılan binlerce yanlış, öyle gömlek değiştirir gibi silinip gitmiyor bilinsin istedim. Bir de ‘zirvede bırakmak’ diye bir şey vardır ya bence.

Herkes kendi zirvesini belirlemeli ve aktif futbol hayatını zirvede bırakıp, danışman, yorumcu sıfatı ile devam etmeli.

Bazı insanları her zaman, bütün insanları da bazen kandırabilirsiniz; ama bütün insanları her zaman kandıramazsınız. - Abraham Lincoln