Organizasyona sporcu, teknik heyet, yönetici ve hakem olmak üzere 725 kişi katılıyor.

Yalova’nın,Genç Erkekler Ferdi Boks Şampiyonası’na ev sahipliği yapmasının gurur verici olduğunu belirten Yalova Belediye Başkan Yardımcısı ve Boks İl Temsilcisi Dinçer İlhan; “10 sıklette 480 sporcunun mücadele ettiği şampiyona için adına yakışır bir başlangıç yapıldı. Bu kadar geniş bir katılımın yapılacağını bekliyorduk. Bu camianın bir parçası olarak gençlerimizin turnuvaya olan ilgisi bizi mutlu etti. Geleceğin şampiyonlarını, kentimizde şimdiden izleme imkanı buluyoruz. Tüm halkımızı bu güzel organizasyonu izlemeye davet ediyorum” dedi.

Salman ve Gözgeç’e teşekkür

Turnuvanın gerçekleşmesi için iki önemli adımın atıldığını dile getiren Başkan Yardımcısı İlhan; “Bu organizasyonun gerçekleşmesindeki katkılarından dolayı Belediye Başkanımız Vefa Salman’a, teklifte bulunarak federasyonumuzu Yalova’ya davet ettiği için, Boks Federasyon Başkanımız Eyüp Gözgeç ve yönetim kurulu üyelerine isebu davete olumlu bakarak şampiyonayı Yalova’da düzenledikleri için öncelikle teşekkür ediyorum. Yalova’nın adının duyurulması adına da önemli bir adım atmış olduk. Ülkemizin 4 bir yanından şampiyonaya gelen 725 kişilik bir kafileyi kentimizde ağırlıyoruz. Bu organizasyon tanıtımın yanı sıra kent ekonomisine de katkı sağlayacak” dedi.

Emeği geçen herkese teşekkürler

“Boks İl Temsilcisi olarak federasyonumuz ve camiamız adına emeği geçen herkese teşekkür ederim” diyen Dinçer İlhan sözlerini şöyle sürdürdü;“Bu organizasyonun kentimizde başarıyla yerine getirmemizde bize destek olan başta Yalova Valiliği’ne, Yalova Belediyesi’ne, İl Spor Müdürlüğü’ne, konaklamada destek veren İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve ulaşımın sağlanmasında yanımızda olan Yalova Minibüsçüler Odasına çok teşekkür ediyorum. Bu tarz organizasyonların altından ekip olarak hareket edildiğinde başarıyla kalkılıyor. Güzel bir ekip çalışması yürütüyoruz. Misafirlerimize en güzel şekilde ev sahipliği yapıyoruz.”

Finaller Cumartesi günü

Şampiyonanın final müsabakalarının 28 Ocak Cumartesi günü 90. Yıl Kapalı Spor Salonu’nda oynanacağını belirten Başkan Yardımcısı İlhan; “Bir hafta boyunca 10 sıklette mücadele edecek olan genç sporcularımız arasından adını finale yazdıranların çekişmeli maçlarına sahne olacak olan final maçları Cumartesi günü oynanacak. Maçlar saat 09:00’da başlayacak. Halkımıza nefes kesecek olan bu müsabakaları kaçırmamalarını tavsiye ediyorum” dedi.