Akın Ergül liderliğindeki 38 kişilik ekip sabah saatlerinde hazırlıklarını yapıp yola çıktı.Yürüyüşe başlamadan önce kahvaltıyı gelenek haline getiren ekip bunun için Üvezpınar köy kahvesini seçti. Buradan sonra harekete geçen grup 16 km etabı sonbahar renkleriyle dans edercesine yürüdüler. Öğlen molasında ise yanlarında getirdikleri  yiyecekleri kamp ateşinde pişirdiler. Doğadayız ekibinin en büyük özelliği doğayı kirleten hiçbir malzemeyi doğada bırakmamalarıydı.Dönüş yoluna geçen grup bol bol dağ çileği ve muşmula meyvelerini dalından yeme şansını yakaladılar.Gökçe Barajı’nın su seviyesinin düşük olduğunu gözlemleyen doğaseverler, su israfından kaçınılması uyarısında bulundu.Günün sonunda yorgunluk olsa da yüzlerdeki mutluluk ifadesiyle bir sonraki etkinlikte buluşmak üzere ayrıldılar.