Gündemleri ile ilgili konulara değinen Başkan Koç konuşmasına; “Ben Türkiye’nin hatta dünyanın en şanslı sivil toplum kurumu yöneticilerinden bir tanesiyim. Niye derseniz; çünkü Yalova’da, sivil toplumu hiçbir zaman yalnız bırakmayan, YOSK’u ve diğer dernekleri göz ardı etmeyen bir basınımız var.” diyerek başladı.

“Başta AKKÖK Grup’a çok teşekkürler”

Koç; “YOSK Olarak bizlere uzun yıllardan beri destek veren, sponsor olan başta AKKÖK Grup’a çok teşekkür ederim.

Geçtiğimiz günlerde AK Parti Gençlik Kolları Merkez Yöneticisi Ahmet Büyükgümüş’e Ankara’da ziyarette bulunduk. Orada o heyecanı yaşamaktan çok mutlu olduk. Kendisiyle olan görüşmemizde YOSK’un dün olduğu bugün de her zaman yanında olacağını söylemesi bizlere büyük bir gurur verdi. Ardından Yalova’dan ilk kadın milletvekilimiz olan Mediha Akyol’a ziyarette bulunduk. O da sağolsun bizleri çok güzel ağırladı, “Siz bizlerin gururusunuz.” dedi. 12-15 Mart arasında ülkemizi Avrupa’da temsil edeceğiz. 8 Ayrı ülkeden 5 takımın katıldığı bir kupa. Bizler için çok masraflı ve çok meşakkatli bir süreç. Sağolsun kendisi bu Avrupa yolculuğunda bizi desteklemeleri için görüşmeler yapacağını söyledi. Bu tarz davranışlarla insanların gönlüne değinen şeyler yapmak bize göre gerçek kahramanlık. Aynı zamanda bizlerle birebir ilgilenen AK Parti Yalova Gençlik Kolları Başkanımız Fatih Şahin’e çok teşekkür ederiz.” dedi.

“Bu yolu beraber yürüyeceğiz”

Faruk Töre’nin YOSK’un destekçileri arasına katılmasına değinen Koç; “Faruk Töre, Çiftlikköy’de yaşayan bir abimiz; sade vatandaşlarımızdan, sade esnaflarımızdan bir tanesi. Gücünün yettiği ölçüde bizlere destek olacağını söyledi kendisine çok teşekkür ederiz.” dedi. Basın açıklamasına katılım gösteren Fatih Töre de; “YOSK’un hedefleri doğrultusunda maddi manevi elimizden gelenleri sırtlanacağız, bu yolu beraber yürüyeceğiz.” Açıklamasında bulundu.

“Avrupa’nın tanınan kulüpleri arasında adımız geçiyor”

Alpaslan Koç; “YOSK olarak Yalova’yı; Türkiye’de, Avrupa’da temsil etmekten büyük gurur duyuyoruz. Avrupa’nın tanınan kulüpleri arasında artık adımız geçiyor. Umut ediyoruz ki; Yalova’nın köklü kulüpleri arasına girerek uzun yıllar boyunca şehrimizi bu şekilde temsil etmeye devam ederiz.”

“Hedefimiz Süper Lig’e yükselmek”

Koç; “Bu sene hedefimiz Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol 1.Ligi’nden Süper Lig’e yükselmek. Şehrimizde, salonumuzda Fenerbahçe, Galatasaray gibi büyük takımları da ağırlamak. İlk beşimizden iki tanesi süper ligde oynamış oyuncular. 12-15 tane oyuncuyla maça gelen takımlar var, 5 tane oyuncumuzla güçlü takımlarla mücadele ediyoruz.

Yalova dünyanın en güzel şehirlerinden bir tanesi. Yalova’mızın adını tüm dünyaya duyurmak istiyoruz. Yalova Halkının neredeyse yüzde yetmişi YOSK’u tanıyor. Manevi olarak bize destek oluyor. Maçlarımızda salonlarımız dolu oluyor. Gönüllülerimize, tüm bürokratlarımıza, üst düzey yöneticilerimize çok teşekkür ederiz.”

Geçtiğimiz haftalarda bir trafik kazası geçirdiklerine değinen Koç; “Bir trafik kazası geçirdik, Allah korudu çok şükür, Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soyugüzel duyar duymaz bizleri aradı, ilgisini gösterdi. Her ihtiyacımız olduğunda yanımızda olduğu için kendisine çok teşekkür ederiz." dedi.

“Şampiyonluğun en büyük adaylarından bir tanesi biziz”

Basın toplantısında bulunan, A Milli takıma yükselen YOSK Antrenörü Murat Saltan da açıklmasında; “Engelli bireylerin evinden çıkması, sosyalleşmesi sporla hayat buluyor. Yalova da bu gibi organizasyonlarda her zaman önde olan bir kulübüz. Alparslan Başkan tırnaklarıyla kazıyarak kulübü bu günlere getirdi. Avrupa’da turnuvalara katılabilmek için zorlu süreçlerden geçtik. Bu yıl da şampiyonluğun en büyük adaylarından bir tanesi biziz.” dedi.