Geçtiğimiz Temmuz ayında da bağların kopması gündeme gelen Şuayip Kablan ile yollarını ayıracak olan YOSK, yeni sezonda kadroda büyük sıkıntı yaşayacak. Baş antrenör Murat Saltan, oyuncuları Ahmet Mencik ve Sami Ekin’in takımdan ayrılmasının ardından YOSK’ta bir başka isimle daha yollar ayrılmak üzere. Uzun yıllardır YOSK forması giyen eski milli basketbolcu tecrübeli hücum oyuncusu Şuayip Kablan, takımdan ayrılacak.

 Maddi anlamda sorun yaşayan takımın geçen sezon 1. Lig’de şampiyonluk ipini göğüslemesinde büyük pay sahibi olan Şuayip Kablan ile de yollarını ayıracak temsilcisi, böylece üçüncü as oyuncusunu kaybetmiş olacak. Baş antrenör Murat Saltan’ın Ankara takımı Keçiren Belediyesi Güçlü Eller’e gitmesinin ardından kaptan Ahmet Mencik ve hemen ardından Sami Ekin’in de bu takımla anlaşmasıyla şok yaşayan YOSK’ta bir diğer tecrübeli basketbolcu Şuayip Kablan’ın da YOSK’tan ayrılması an meselesi. YOSK Başkanı Alpaslan Erkoç;

 “Uzun yıllardır takımımızın formasını giyen tecrübeli milli oyuncumuz Şuayip Kablan ile yollarımız ayrılmak üzere. Kendisiyle çok büyük başarılar yakaladık ve önemli işlere imza attık. Gönül ister ki; oyuncularımız takımda kalsın. Ancak özellikle bu sezon büyük sıkıntılar yaşıyoruz ve bu sıkıntıları biran önce atlatmamız lazım” dedi.