Yarıştığı her şampiyonada en az 3 madalyayla dönen Hakan Kanberoğlu 5-15 Şubat Tarihleri arasında Antalya ilinde yapılan Türkiye Wushu Şampiyonası’ndan da altın madalyayla döndü.

Babası ve aynı zamanda antrenörü olan Ali Kanberoğlu'nun yanında çocukluğundan beri başarıdan başarıya koşan Milli Sporcu Hakan Kanberoğlu yıllarca Yalova’yı hem Türkiye şampiyonalarında hem uluslar arası turnuvalarda başarıyla temsil etti. Tek başına neredeyse bir kulübün sahip olabileceği kadar madalyaya sahip olan Kanberoğlu’nun sayabildiği kadarıyla Türkiye ve uluslar arası turnuvalar dahil 19 birinciliği, 10 ikinciliği ve 11 üçüncülüğü var. Tabi bu sayılara kaybettiği madalyaları dahil değil.

Hakan Kanberoğlu’nun, Yalova ve Türkiye’ye kazandırdığı uluslar arası dereceler ise, 2004 yılında Moskova’da düzenlenen Avrupa Şampiyonasında Avrupa ikinciliği, 2008 yılında Varşova’ da düzenlenen Uluslar arası Wushu Turnuvasında iki ayrı dalda bir birincilik, bir ikincilik ve yine 2009 yılında Lefkoşa’da düzenlenen Uluslar arası Wushu Turnuvası’nda iki ayrı dalda kazandığı birincilikten oluşuyor. Kanberoğlu 2006 yılında da Malezya’daki Dünya Şampiyona’sında Türkiye’yi temsil etme başarısı gösterdi. Haber: Sezgin Altınel