Son zamanlarda ülkemizin en uzun deniz sahiline sahip olan Yalova'nın su sporları çalışmaları ile gündeme gelmesi ile Yalova'da su sporları faaliyetleri başladı.

Türkiye Kürek Federasyonu (TKF) yeni başkanlığı görevine gelen Erhan Ertürk ülke genelinde kürek sporunun gelişmesi için başlattığı çalışmalarda, su sporları bakımından önemli bir konuma sahip olan Yalova’ya Kürek Federasyonu İl Temsilcisi olarak İbrahim İnce’nin atamasını yaptı.

Türkiye Kürek Federasyonu Yalova İl Temsilcisi İbrahim İnce de yaptığı açıklamada:

“Yalova konum olarak ülkemizde su sporlarının merkezi olma konusunda fiziki şartlara çok müsait. Özellikle denizin üstünde kürek, kano, yelken, sörf gibi sporların yapılmasının yanında, su altında da dalış sporları, su altı türleri mercanlar ve deniz canlıları açısından da oldukça zengin bir bölge. Dünyanın birçok ülkesinde dahi bu kadar özellik bir arada değil ve Yalova’yı bu konuda merkez haline getirebilmek amacı ile, şehrimizin yöneticileri ile beraber çalışarak en iyi noktaya getirmeye çalışacağız.” dedi.

Yalova Su Sporları Kulübü Başkanı Kenan Engin TKF İl Temsilcisi İnce’yi kutladı

Yalova’da ilk defa Su Sporları Kulübü’nü kurarak çalışmaları başlatan Yalova Su Sporları Kulübü Başkanı Kenan Engin:

“Yalova konum olarak çok önemli bir bölge ve bu konuda özellikle su sporları turizmi ile de Yalova'nın tanıtımına ve ekonomisine katkı sağlayacak çalışmaları yapmayı planlıyoruz. Yalova'da ilk olarak Atatürk'ün yaptığı sporlardan biri olan kürek sporunun Yalova il temsilciliği görevine atanan İbrahim İnce kardeşimizi tebrik ediyor, başarılı çalışmalar diliyorum.” dedi.