Yalova’nın en önemli sembol yapısı olan “Yürüyen Köşk” adına bu yıl ilk defa düzenlenen koşuyu, TJK Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Kadri Ekinci ve Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, eşi Dilek Salman, Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç, Belediye Meclis Üyeleri, Birim Müdürleri, Yalova’dan ve İstanbul’dan çok sayıda yarış sever takip etti.

Yalova Belediyesi’nin, Atatürk’ün ağaç sevgisi ve çevre bilincinin bir sembolü niteliğindeki Yürüyen Köşk’ü Yalova’nın markası yapmak ve ulusal platformlarda tanıtmak amacıyla attığı bu önemli adımaTürkiye Jokey Kulübü destek verdi.Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın yaptığı görüşmelere olumlu şekilde yanıt veren Türkiye Jokey Kulübü (TJK),aldığı karar doğrultusunda ‘Yürüyen Köşk Koşusu’nu düzenledi.

10 safkan 2 bin metrelik kum pistte mücadele verdi

Kum (Sentetik) pistte, 2 bin metre mesafe üzerinden düzenlenen koşuya, 10 safkan katıldı. 70 bin TL birincilik ikramiyeli koşuyu,Kemal Kurt’un sahibi olduğu ‘Curtaralo’ (Kurtiniadis - Primadonna / Halling) isimli safkan, jokeyi Gökhan Kocakaya idaresinde kazanmayı başardı. Yarışta Katsuya isimli safkan ikinciliği elde ederken Paıx üçüncü ve Ryan Arel dördüncü oldu.

Törende ödülleri Başkan Salman verdi

Koşu sonrası gerçekleştirilen törendeYalova Belediye Başkanı Vefa Salman, koşuyu kazanan atın sahibi adına Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi Can N. Güven'e kupa, koşuyu kazanan atın antrenörü Yılmaz Kahraman ile jokeyi Gökhan Kocakaya'ya da plaket ve ödüllerini takdim etti.

Başkan Salman, törende ayrıca TJK Kulübü Başkanı Yasin Kadri Ekinci'ye de günün anısına ‘Yalova Minyatürünü’ hediye etti. 

Başkan Salman, TJK TV’ye Yalova’yı ve Yürüyen Köşk’ü anlattı

Yarış sonunda TJK TV’nin Veliefendi Hipodromunda yapılan canlı yayınına katılan Belediye Başkanı Vefa Salman, kendisine yöneltilen sorulara cevap vererek canlı yayında Yalova ve Yürüyen Köşk ile ilgili bilgiler verdi. Atatürk’ün Yalova’ya olan sevgisini anlatan Başkan Salman, Yürüyen Köşk’ün hikayesini de izleyiciler ile paylaştı.