“Yalovaspor için en iyisini yapmaya çalıştık”

Başkan Onay Tuna açıklamasında; “Yalovaspor için en iyisini yapmaya çalıştık. Yapmaya da devam edeceğiz. Bu kapsamda bize yardımcı olan kurum, kuruluş ve şahıslar var. Onlara çok teşekkür ederim. Biz sezon başından bu yana şeffaf yönetim anlayışını benimsedik. Sürekli olarak Yalova halkına bilgi paylaşımında bulunacağız.” dedi.

“Seyircimizin desteği ve oyuncularımızın motivasyonu üst düzeyde”

Başkan Onay Tuna; “Sezon başında takımımızı şampiyonluk hedefi için kurduk. Şuana kadar da güzel gittiğimizi düşünüyorum. Seyircimizin desteği ve oyuncularımızın motivasyonu üst düzeyde. Sezon başında mali tabloyu güzel kuralım, fazla yormadan üst tarafları hedefleyelim. Yaklaşık 2 milyon TL’lik bütçemiz oluştu. Bu bütçenin yaklaşık 900 bin TL’lik kısmını ödedik. Bizim dönemimizde şuana kadar hiç kimseye borcumuz yok. Bütün oyuncularımız paraları aldı, teknik kadro aldı. İnşallah bu şekilde de devam edeceğiz. Bu süreçte bize ana sponsor olan Negmar’a teşekkür ederim. Yalovaspor’a bu sene için 120 bin TL’lik katkı sağladılar. Ayrıca malzemelerimizi de kendileri alıyorlar. O da yaklaşık 30-40 bin TL civarında. Tersaneler Birliği’nin, Yalovaspor’a 200 bin TL katkısı oldu. Ufak tefek reklamların geliri oldu, o da yaklaşık 70 bin TL. KRD Grup, teknik heyetimizin aylık 7 bin 500 TL’lik giderini karşılıyor. Sezon sonuna kadar da bunu karşılayacaklarını söylediler. Kendilerine teşekkür ederiz. Atakent Hastanesi sağlık sponsorumuz oldu. İnşallah bütün kurum, kuruluş, işadamlarına, STK’lara ve belediyelere de yansır. Yalova Belediyesi de kulübümüzün yemek giderlerini karşılıyor. AK Parti Yalova Milletvekilleri Meliha Akyol ile Ahmet Büyükgümüş, Yalova Valisi Muammer Erol, AK Parti İl Başkanı Muğlim Bağatar’a da desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum.”

“Üye sayısını binlere ulaştıracağımıza inanıyorum”

Başkan Onay Tuna; “Şuan kenetlenmiş durumdayız. Hepsinin Yalovaspor’a katkısı geldi ve gelmeye de devam edecek. Biz de kendi üzerimize düşenleri yapmamız gerekiyor. Yalovaspor’un 305 üyesi var. Bu üye sayısı az. Yalova’ya yakışan üye sayısı değil. Genel kurul yapıldığı zaman çok sönük geçiyor. Bu insanların bir kısmı vefat etmiş, bir kısmı Yalova dışına taşınmış. Çoğunluğu toplayamıyorsunuz. Biri aday olduğunda çok rahat şekilde başkanlığı alabiliyor. Yalovaspor’un, Yalova’nın takımı olması lazım. Buradaki herkesin kulübe gelip rahatlıkla üye olması ve hesap soruyor olması gerekiyor. Bu şekilde giderse yanlış anlaşılmalar olmaz. Üyelerimize önümüzdeki hafta bilgi vererek aidatlarının ödenmesi konusunda hatırlatmada bulunacağız. Bu tamamen gönülle yapılan bir iş. Bu 15 günlük bir süreç. Zaman tanımak lazım. Yaklaşık 9-10 yıldır üyelerin hiçbiri Yalovaspor’a aidat ödememiş, istenmemiş de. Üyelere bu konuda yüklenmemek gerekir. Ancak Yalovaspor için yeniden bir doğuşsa, bunda en büyük desteği ilk önce üyeler vermeli. Yalovaspor’daki üye sayısını binlere ulaştıracağımıza inanıyorum. Yalova’da 270 bin kişi yaşıyor. En azından Yalovaspor’un 5 bin üyesi olmalı.”

“Yardım kampanyası başlatacağız”

Başkan Onay Tuna; “Önümüzdeki hafta yardım kampanyası başlatacağız. Zaman içerisinde Yalovaspor’a karşı güvensizlik oluşmuş. Yönetim olarak bununla ilgili düzeltme yapmamız lazım. İsteyen her üye buraya gelip Yalovaspor’a hesap sorabilir. Bana ulaşır, yöneticilerine ulaşır, istediği soruyu sorabilir. Şunu belirtmek istiyorum; birisi eleştirebilmek için o kişinin Yalovaspor’a katkısının olması lazım. Futbolcular ödemelerini zamanında alacak. Sezon sonunda bir kişi bile ben kulüpten alacaklıyım diye gitmeyecek. Yalova’yı ve Yalovaspor’u severek, bir daha buraya ailesiyle gelebilecek mutlu bir şekilde ilimizden ayrılması temennimiz. Önümüzdeki hafta sayın valimizle görüşmemiz olacak. Şehir olarak nasıl kenetlendik, bunu görebileceğiz. Yalovaspor’un ileriye gitmesi isteniyor mu yoksa istenmiyor mu. Bunu göreceğiz. Bu yardım kampanyasını da valilik üzerinden başlatmak istiyoruz. Valiliğin vermiş olduğu bir hesap üzerinden yardım kampanyası başlatmak istiyoruz. Herkes olduğu gibi biz de biliyoruz ki; Yalovaspor’un şampiyon olmasını herkes istiyor. Ancak bu işler de parasız olmuyor. Biraz gerçekçi olmak lazım. Buraya gelenler, emeklerinin karşılığını almak isterler. Aldıkça da daha çok motive olurlar. Bunu da sağlamak benim, yönetimimin ve teknik heyetimin sorumluluğu. Biz de bunu bilerek çalışacağız.”

“Seyircilerimize teşekkür ediyorum”

Başkan Onay Tuna; “Ligde önümüzdeki 4 iç saha maçını Yalova’da oynayamayacağız. Altınova ve Çiftlikköy sahaları, standarda uygun şekilde. Bir de en yakınımızda Orhangazi var. Duyduğum kadarıyla Kadıköy, Çiftlikköy’ü tercih etmiş. Biz de ya Altınova ya da Orhangazi’yi tercih edeceğiz. Bu tercih tek bizim elimizde değil. Buna, oranın yerel siyasetçileri olsun, il spor müdürlüğü olsun, ASKF olsun; hepsi ortak oturup karar verecekler. Bu haftaki İzmir maçından sonra sahamızda oynamamız gereken Beşyüzevler maçını şehir stadımızda oynayamayacağız. Çimlerimiz değişmeye başladı. Mevcut çimler kaldırılıp yenileri konulacak. Tribünlerimiz de elden geçecek. Seyircilerimizin durduğu yer de değişecek. Protokolün yanında değil de karşı tarafta üstü kapalı bir alan yapılacak. Seyircilerimiz de bu alanda yerini alacak. Hem bu emniyet görevlilerimize kolaylık sağlar, hem de güvenlik tedbirleri daha kolay alınır. Bizler de protokolde daha rahat maç izleyeceğimizi düşünüyorum. Ufak bir küfür ya da tartışmada protokol tribünü bundan etkileniyor. Seyircilerimize teşekkür ediyorum. Kendileri bu taleple bize geldiler. Sezon başından beri de küfür, hemen hemen hiç yoktu. Bu şekilde de inşallah sezon sonuna kadar gideceğiz.” dedi.