Yeniden Refah Partisi'nin 3. Olağan Kongresi Ankara Arena Spor Salonunda yapıldı. Yaklaşık 102.734 kişinin katılımıyla gerçekleşen kongre, Türk siyasi tarihinin en kalabalık kongresi olma özelliğini taşıdı. Kongrenin tek adayı olan, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan 3. Defa Genel Başkan seçildi.
Yeniden Refah Partisi'nin 3. Olağan Kongresine; AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Enver Yılmaz, Gelecek Partisi Genel Başkanvekili Ayhan Sefer Üstün, Saadet Partisi Genel Sekreteri Cafer Güneş, Ses Partisi Genel Başkanı Atıf Özbey, Filistin'i temsilen Zahir El Bekk ile yabancı misyon temsilcileri de katıldı.
Erbakan: ‘’LGBT derneklerini kapatacağız’’
650 bini aşkın üye sayısıyla Türkiye’nin üye sayısı bakımından da 3. Büyük partisi konumunda olan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, iktidar olmaları durumunda LGBT derneklerini kapatacaklarını söyledi.
"Hilalin emrinde, hakikatin izinde" sloganıyla düzenlenen Yeniden Refah Partisi 3'üncü Olağan Büyük Kongresi'nde konuşan Erbakan: "Yandaşlık, akrabalık, torpil ve adam kayırma yerine, liyakat ve adaleti hakim kılacağız. Atama sistemini, kamuda işe alımları adil hale getireceğiz. Milli ve manevi değerlerimizi gençlerimize veren, ahlaki ve manevi kalitesi yüksek nesil yetiştiren bir eğitim sistemine hakim kılacağız. Güçlüyü haklı sayan değil, haklıyı güçlü kılan bir adalet sistemine hakim kılacağız . İktidar olduğumuz zaman, milletimizin menfaatlerine aykırı iklim kanununu ve maden kanununu kaldırıp atacağız. Ahlaksızlığın bir göstergesi olan LGBT derneklerini kapatacağız.
Erbakan: ‘’Çelikleşme kongresi yapıyoruz’’
Bugün, bu mahşeri kalabalıkta çelikleşme kongremizi yapıyoruz. Bugün iktidara yürüyüş kongremizi yapıyoruz. Bugün, Milli Görüş’ün şahlanış kongresini yapıyoruz. Adil düzen için, yargıda adalet için biz varız. Biz geleceğiz ve bütün bu adaletsizlikleri çözeceğiz.
Ülkemiz, bugünümüz, yarınlarımız, hakkımız olanı almak için Yeniden Refah Partimizin öncülüğünde bir araya gelmenin ve toplanmanın zamanıdır.
Milli Görüş'ün 50 yıllık unutulmaz hizmetlerini kefil gösteriyoruz. Söz veriyoruz Türkiye'yi yeniden iş, aş ve bereket dolu bir ülke haline getireceğiz. Türkiye'yi yeniden yaşanabilir kılacağız. Yeniden büyük Türkiye'yi kuracağız.’’ Şeklinde sevgi gösterileri arasında konuştu.
Aslan’a Yeniden Refah Partisi rozeti takıldı
25. ve 26. Dönem Mardin ve Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Yeniden Refah Partisi’ne katılarak yeni dönemde aktif görev alacağını açıkladı.
Ankara Arena Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen Yeniden Refah Partisi 3. Olağan Büyük Kongresi’nde partililer yoğun katılım gösterdi. Kongrenin en dikkat çeken anı ise Mehmet Ali Aslan’ın partiye resmen katıldığı bölüm oldu. Genel Başkan Fatih Erbakan, Aslan’a rozetini tüm partililerin önünde takarak, onu Merkez Yürütme Kurulu’na dahil etti. Salonda büyük bir coşku yaşandı ve Aslan alkışlarla karşılandı.
Katılım töreninde konuşan Mehmet Ali Aslan, Yeniden Refah Partisi’nin politikalarını benimsediğini ve parti teşkilat çalışmalarına aktif destek vereceğini ifade etti. Parti yönetimi de Aslan’ın katılımının hem bölgesel, hem de ulusal siyasette önemli bir güç katkısı sağlayacağını belirtti.
MKYK ve YDK seçimleri yapıldı
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın tek aday olduğu kongrede, partinin yeni Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) ile Yüksek Disiplin Kurulunun (YDK) belirlenmesi için de seçim yapılfı.
Haber: Ayhan Polat
#YenidenRefahPartisi
#FatihErbakan
#OlağanKongre
#AnkaraArena
#SiyasiGündem
#TürkiyeSiyaseti
#MilliGörüş
#Politika
#GüncelHaber
#AyhanPolat