Siz hala yabancı sınırlaması getirmeyin ya da kulüpler yabancı serbestliğine itiraz etmeye devam etsin. İşte milli takımın bugünkü tablosu bu yabancı serbestliği kararını alanların eseridir, kendileri ile gurur duyabilirler. 85 milyon nüfusta 37 yaşındaki Burak’tan başka golcümüz yok! 4 milyon nüfuslu ülkeler bizi sahada rezil ediyor… bu kadar güçlü bir spor desteğine rağmen bu tablo utanç verici. Yazık çok yazık.

Türk futbolunu yabancı oyuncu serbestliği kurtarmaz, kulüplerin para harcama sınırlaması da kurtarmaz ama yabancı sınırlaması kurtarır. Galatasaray UEFA kupasını 5 yabancı, yerli ve genç kadroyla kazandı Real Madrid’i de şampiyonlar şampiyonluğu maçında yererek süper kupayı genç ve yerli kadroyla kazanmıştı ve yabancı serbestliğinden sonra çok uzun zamandır kulüplerimiz Avrupa’da başarılı olamıyor. Bu örnekler yetmez mi?

Ayrıca takımlarımızda yerli ve genç oyuncumuz yok denecek kadar az. Bir örnekte milli takım kalecilerimizden olsun; A Milli Takımımızın 4 kalecisi hatta kulüp takımlarımızın kalesini koruyan diğer yerli, genç ve deneyimli kalecilerimiz de çok çok başarılıdır. A Milli Takım kadromuz çok başarılı ancak kadronun %80 i yurt dışında yetişen ve o liglerde oynayan oyuncularımızdır. TFF Türk futboluna yeni güçlü bir düzen getirmeli, mutlaka yabancı sınırlamasına kademeli geçiş sağlanmalı, özellikle alt yapıların sadece futbol kulüplerinin kontrolünde, deneyimli, diplomalı, alaylı hocalar ve akademisyen desteği ile yapılmalı. Menajerlik sistemine de bir kural ve disiplin getirmelidir.