Yalova nereye gidiyor? Bilen var mı bilmiyorum, gerçekten rotamızı bilen varsa anlatmalı ki biz cahil avamlar da bilelim yolumuzu, yönümüzü. Ancak gözüken o ki rotası belli olmayan gemi gibi dolanıp duruyor, kah akıntıya göre hareket ediyor kah rüzgara göre. Ne bir amacı var nede gidecek bir hedefi.

Yalova var olan hiçbir sorununa kalıcı çözüm bulamadı ve bulamıyor. Üstelik sorunları da sürekli artıyor üzücü olan ise bu gidişe kimsecikler de dur diyemiyor demiyor. Kendi geleceğine karar veremeyen kendi sorunlarını çözemeyen bir şehir Yalova. Bizi yönettiğini iddia eden hatta bizi temsil ettiğini iddia eden etkili yetkililer ise kendilerine söyleneni yapıyor.

Aslında daha en başından beri böyle değil mi ki? Yalova için yönetime talip olanlar milletvekili adayı olanların projeleri var mıydı ki? Hangi aday Yalova için hedeflerini, projelerini anlatarak Yalova sorunlarını anlatarak oy istedi ve Yalova seçmeni hangi vekile ya da başkana projelerine, hedeflerine, problem çözme yeteneklerine ve Yalova için yapabileceklerine bakarak oy verdi ki? Bence hiçbirine, kazanlar da kaybedenlerde projesiz hedefsiz ve dolayısı ile çözümsüz kazandılar-kaybettiler. Rüzgarla geldiler, başkalarının seçin bunları demesi ile seçildiler. Üstelik seçilmelerini kendilerine verilen bir hediye ve lütuf gibi gördüler ve zaten bir şey yapsalar da yapmasalar da halktan kimse hesap sormayacaktır. Ayrıca gün gelip de ihtiyaç olduğunda seçilmelerini lütfetmiş olanların da talimatlarını yerine getirmekle yükümlü oldular.

Hepimiz biliyoruz ki geçmişte de yanlış yapanlar ya da sözlerini tutmayanlar halen sokaklarda göğsünü gere gere geziyor. Yani dün dündür bugün bugündür diyecekler ve bir şey yapmasalar da hatta yanlış yapsalar da hiçbir sorumlulukları olmayacak. Geçmişte Yalova için yapılan bir sürü yanlış uygulama, bir sürü hatalı iş, para kaybedilen bir sürü yanlış proje oldu ve kimse hesap vermedi.

Bugünlerde de bir sürü yanlış işler ile ilgili haberler dönüp duruyor, projesi olmaya yeterliliği olmayan seçilmişlerin evet ya da hayır dedikleri belki de evet hayır demeleri tavsiye edilen talimat verilen projeler. Bunlardan bir tanesi de karma OSB projesi. Tam olarak nedir kimse bilmiyor, sonu nereye gider kimse bilmiyor ayrıca hangi fabrikalar gelebilir çevreye olan zararları nedir kimse bilmiyor.

Açıkçası YALOVA böyle büyük OSB projelerini kaldırabilir mi kimsenin fikri yok hatta bilgisi de yok. OSB’ler için yeterli enerji var mı enerji hatlarımız yeterli olacak mı? OSB için yeterli su var mı? Çevreye verecekleri etkiler hesaplandı mı? Atıkların nasıl bertaraf edileceği beli mi? Evet Yalova için sanayi ve OSB lazım yani her yere olduğu gibi Yalova içinde istihdam yaratacak fabrikalar gerekli ancak bu OSB’ler kurulurken geleceğimize ne tür etkiler yapacağı nasıl fayda ya da yarar sağlayacağı ile ilgili kimse bilgi sahibi değil. Hatta halkın büyük kısmının haberi bile yok. Yalova nereye gidiyor hiçbir fikrimiz bilgimiz yok.

Yaşadığımız şehirde olan bitene seyirci kalamayız, yaşadığımız şehirdeki her şeye, şehrin geleceğine dair işlerde nelerin doğru yanlış olduğuna dair fikrimiz duruşumuz olmalı, seçilmişlere ve atanmışlara hesap sorabilme hakkı da olabilmeli. Şehrimizin geleceği hakkında söz hakkımız olmalı değil mi? Yalova nereye gidiyorsa niçin gidecekse bilmeli ve doğruya doğru gidiş için elimizden geleni yapmalıyız.

İnsanın düşünememesi liderler için ne büyük şans. Adolf Hitler