Yalova sizlere minnettar kalacak, daima hatırlanacaksınız, Yalova nın  geleceğine dair değiştirilemez işler yaptığınız için hatta artık geri dönülemez yollara soktuğunuz için Yalova size sonsuz minnet duyuyor ve duyacak.

Yalova küçük minik şirin güzel bir il iken kimseyi dinlemeden küçük olsun bizim olsun zihniyeti ile  Yalova’yı güdük gelişemeyecek olduğunu bilerek il yapanlar, beyaz Yalovalılar Yalova size yaptıklarınız için sonsuza kadar minnettar kalacak.

Elma nın başkenti olan güzel Yalova’nın tüm ovalarını özellikle Hacımehmet ovasını imara açarak Yaşanan deprem felaketindeki yıkıma katkı sağlayanlar Yalova size minnettar.

Tüm itirazlara rağmen rant uğruna Yalova’nın güzelim sahil bandına çok katlı binalar, on katlı binaların iznini verip yapanlara minnettar çünkü siz olmasanız güzelim bir sahil bandı olurdu , rant uğruna iğrenç bir şehir mimarisi ortaya çıktığı için size minnettarız.

Deprem sonrası Yalova’yı bir göç merkezi haline getirip nüfusumuzu arttırıp ardından ise deprem sonrası yıkılan Yalova da doğru kentsel dönüşüm yapmadığınız yapamadığınız için Yalova size minnettar.

Arboretum arazisini imar alanına çevirip ona buna peşkeş çekip Yalova kentsel yaklaşımı için berbat bir karar verdiğiniz için Yalova size minnettar.

Yalova Üniversitesini ısrarla tarım arazisine, kaygan topraklara yapmak için inat edip başaranlar Yalova size de minnettar.

Yalovanın tam sahilinde valiliğin karşısındaki park arazisini ki belediyeye hibe edilmiş bir arazi allem edip kallem edip imar izni verip bina yaptırılmasına izin verip sonrada öyle atıl bırakılmasını sağlayanlar Yalova size minnettar.

İnkılap vapurunu alıp yıllarca oradan oraya saçma sapan projeler için para harcayıp sonra hurdaya verip Yalova şehrini milyonlarca lira zarara uğratanlar Yalova size de minnettardır.

Güzelim Etibank tesislerini harabelik mezbelelik haline getirip  yıllardır buralardan rant sağlamak için , bu tesisleri kendi çıkarların uğruna bir yerlere peşkeş çekmeye çalışırken bu arada kendi haline bırakılan  tesislerin yıkılmasını seyredenler  Yalova siz de minnettar.

Türkiye’nin en güzel sahil bandı olan Yalova sahil bandını artık huzurla yürünemeyecek hale getirenler Yalova size de minnettar.

Dünyanın en güzel yerlinden biri olan Termal bölgesi ve tesislerini bu günkü harabe yıkıntı haline getirenler Yalova size de minnettar.

Rant uğruna tarım arazilerini sanayiye ve konuta imara açanlar  Yalova size de minnettar.

Israrla batçık yapılsın diye bas bas bağıranlara inat dört yola köprülü kavşak yapanlar ve bu kavşak sürekli çalışmadığı için , hep sorun , kaza , tadilat ve tamirat olduğu için  Yalova trafiğini de felç edenler Yalova size de  en çok minnettar.

Araştırma arazisinde gerekli gerçekten olmazsa olmaz bir yere cami yapanlar Yalova size de minnettar.

Eski meteoroloji arazisine okul yapmayı akıl edip buradaki dar alana okul yapan çok kıymetli insanlar  Yalova size de minnettar.

Yüzde 60 alanı orman olan en güzel sahil şeridine sahip ilimize millet parkı yapanlar Yalova size de minnettar.

Güzelim Yalova’yı mülteci kampı haline getirip yaşanmaz bir yer haline getirmeye çalışanlar Yalova size de minnettar.

Beyaz Yalovalılar, özel Yalovalılar,  öz Yalovalılar , her yer bizim kontrolümüzde olacak diyen en hakiki öz Yalovalılar bu güne kadar yaptıklarınız ve yapmadıklarınız için , küçük olsun bizim olsun dediğiniz için  Yalova size de en hakiki özünden minnettardır."

Adalet var mı?" dedim. "Külü var lazım olursa" dedi. "Külü ne yapacağım?" diye sorduğumda "yandığını kanıtlarsın" dedi.