Duygularınla savaş halindedir için her zaman. Hayat sana akıp gelirken, hangi duyguyu sana getireceği de belli olmadığı gibi, sürprizleriyle kuşatır seni. Bazen öyle kapılırsın ki hayatın bilinmezliğine, tam ‘Evet, artık hayatın şifresini çözdüm’dersin. Bir bakmışsın ki soruların yeri değişmiş. Sen hayatın sorularının cevabını ezberleyemezsin. Her zaman aynı şeyleri sunmaz hayat sana.

Peki yüreğine komut vermeyi ve hayatını değiştirmeyi denedin mi? Gözlerinde mutluk biriktir mesela… Yüreğine dokunan hayatı, yüreğine yerleştir… Yerleştir ki mutluluk cevherleri aksın yüreğine.

Bir başka sev mesela, bir başka düşün, bir başka ifade et duygularını. Anlamsızlıklar içinde boğuldu yüreğin. Artık bir başka yaşamayı dene. Evet ‘Dene’ diyorum. Belki uygulamak konusunda yüreğine komut vermen zor gelecek. Bir şekilde bazı şeyler engel olacak, yüreğine duygularının tam manasıyla akmaya. Kirlenmeye yüz tutmuş umutlarını yeniden yıkayacaksın soluyarak. Soluduğun ümitlerin can verecek hayallerine. Bir farkındalık doğacak içine bugüne kadar ertelediğin ne varsa yeniden bir başkalaşmış şekilde yaşayacaksın. Mavi bir başka görecek gözün beyazı başka hissedecek kırmızının ateşini bir başka hissedeceksin mesela siyahın donukluğunu bir başka hissedeceksin.

Yüreğine komut verdiğinde olacak bunlar. Belki hayatında bir şeyleri değiştirmen ve dönüştürmen gerekiyordu. Zihnin değiştirdi yüreğin dönüştürdü.

Sana zarar veren hangi düşünce varsa zihnin set çekti hangi duygu benliğini adım atmaktan alıkoyuyorsa yüreğin duvar ördü. Evet sen başardın sen yaptın…