AKKÖK Holding’in sponsorluğunda Garanti Bankası Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden ve tarihinde ikinci kez katılacağı Euro League Cup 3 organizasyonunun bu yılki ev sahipliğini üstlenen yeşil kırmızılılarda Başkan Erkoç ve beraberindekiler, ilk olarak Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nu makamında ziyaret etmişti. Vali Cebiroğlu’nu şampiyonayı izlemek için davet eden ve organizasyon davetini kendisine veren Erkoç, sporcu ve teknik heyetle birlikte bu kez Ankara’da Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz’a makamında ziyarette bulundu. Tam kadro ziyarete katılan YOSK kafilesinde Başkan Alpaslan Erkoç, organizasyonla ilgili Metin Yılmaz’ı detaylı bir şekilde bilgilendirdi. Türkiye’nin yanı sıra 3 ülkede daha gerçekleştirilecek turnuvanın Türkiye ayağını üstlenerek Yalova’da ilk kez Avrupa kupası organizasyonunun düzenlenmesini sağlayan YOSK, bu organizasyonu Yalova’ya getirerek yine adından söz ettirmesini bildi.

12-15 Mart tarihleri arasında Yalova 90. Yıl Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek Euro League Cup 3 organizasyonuna Türkiye’den YOSK, Yunanistan’dan G.S Dodekanisos, Litvanya’dan LSU-RSK Kaunas, İngiltere’den London Titans ve İspanya’dan Club Bilbao BSR takımları katılacak. Takımların 12’şer sporcusu ve 6’şar yöneticisinin yer alacağı organizasyonun uluslararası resmi adı ise International Wheelchair Basketball Federation Euro League 3 Cup Tournament olarak geçiyor. 13 Mart Cuma günü saat 10.30’daki resmi seremoni ile start alacak organizasyon kapsamında toplam 10 müsabaka yapılacak. Organizasyon, 14 Mart Cumartesi günü saat 20.00’deki gala yemeği ve plaket sunumunun ardından sona erecek.

   Bu bilgileri Bakan Yardımcısı Yılmaz’a aktaran YOSK Başkanı Erkoç, ‘’Değerli bakan yardımcımız Sayın Metin Yılmaz, bizimle tek tek ilgilenerek organizasyonla ilgili bilgi verdi. Kendisine engelli camiasına vermiş olduğu desteklerinden dolayı teşekkür ederiz. Bir buçuk saati aşkın bir süre bizi misafir eden Sayın Yılmaz’a camiam adına sonsuz teşekkür ve şükranlarımızı sunarız’’şeklinde konuştu.

  Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz da YOSK’la gurur duyduklarını belirterek, ‘’Başarılarınızın devamını diliyorum. Umarım gruptan çıkar ve finallere beraber gideriz, kupayı alıp ülkemize getiririz’’dedi.