İŞKUR İl Müdürü Erhan Dede, işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu elemanların sağlanmasında, mezun olacak öğrencilerin büyük bir önem arz ettiğini ve bu kapsamda İŞKUR olarak gençlerin iş hayatına atılırken karşılaşacakları zorlukları kolay bir şekilde atlatmaları konusunda bilgilendirme yapacaklarını ifade etti.

Dede, kurumda görevli iş ve meslek danışmanları tarafından gerçekleştirilecek seminerlerde kurum hizmetleri, iş arama becerilerinin geliştirilmesi, mülakat ve görüşme teknikleri, özgeçmiş hazırlama gibi konular hakkında bilgiler verileceğini söyledi.

Dede, “İŞKUR tarafından, öğrencilere mezuniyetleri sonrası işbaşı eğitim programı kapsamında staj imkânları sağlandı, bu program ile öğrencilerimiz iş tecrübesi edinecek ve bu sayede iş deneyimlerini arttıracaklar. 09 Mart 2015 – 08 Mayıs 2015 tarihleri arasında 22 farklı Lisede yapılması planlanan seminerler, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Sosyal Bilimler Lisesi’nde başlayıp Kaşgarlı Mahmut Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde son bulacaktır’’.