Törene Yalova Vali Yardımcısı Atilla Selami Abban, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz, Ak Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel, Cem Vakfı Genel Başkanı İzzettin Doğan, sivil toplum kuruluşu yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Cem Vakfı Yalova Şubesi Başkanı Sinan Giray, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’a verdiği sözü tuttuğu için teşekkür etti. Giray; “Seçim zamanı organize ettiğimiz bir geceye katılarak Cem Evi projemizi dinleyen, ‘Göreve seçilirsem projeyi gerçekleştireceğim’ diyen Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’a sözünü tuttuğu için teşekkür ediyorum.”

 

Başkan Salman; “Projenin altyapısını hazırladık ve bugün temelini atıyoruz”

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, “Yalova'da uzlaşı kültürü maksimum seviyede. Biz kenti yönetenler de bunun ilelebet devam etmesi için elimizden geleni yapacağız. Doğup büyüdüğüm mahalle olan Bağlarbaşı Mahallesi yıllarca dışlandı. Buradaki hemşerilerimiz ikinci sınıf muamelesi gördü. Alevi kardeşlerimizin yaşadığı bu mahallede böyle bir ihtiyaç vardı. Önce özel bir kolej geldi mahalleye bakış açısı değişti, kalite kattı. Bugün temelini atacağımız Cem Evi ve Kültür Merkezi de Bağlarbaşı Mahallesi’ne güzellik katıp, marka yapacaktır. Buna yürekten inanıyorum.”

 

Protokol konuşmalarının ardından açılışta yer alan protokol mensupları tarafından hep beraber temel atma butonuna basılarak Cem Evi ve Kültür Merkezi'nin temeli atıldı. Temel atma töreninin ardından CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz davetlilere konser verdi.