Seçmenin, geçmiş seçimlerde, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal’a oy verdiği için pişman olduğunu söyleyen Salman, ‘Koçal, bize 2009’da AKP’nin alternatifi benim dedi. Sonrada kalktı AKP’ye geçti, yönünde şikâyetler geliyor. Dün ne idiyse bugünde o! Başkan olmak için vermediği-vermeyeceği söz yok. Bugüne kadar verdiği sözlerin hiçbirini tutmadı, tutmayacakta. Hala buna güvenecek misiniz?” dedi.

‘Hizmet bekleyen mahallelerimize, destek bekleyen esnafımıza sözümdür senetleri veriyorum’

    2009’da kandırılan seçmenlerin bugün çarşıda pazarda önüne geçip, Koçal’a ödünç verdikleri oyları geri alacaklarını, sandıkta ondan hesap soracaklarını, Koçal’ı seçtiklerine bin pişman olduklarını dile getirdiklerinin altını çizen Başkan Adayı Salman, “Ama bunu gören AKP adayı Koçal ne yapıyor? Gittiği evlerde, ‘Ben AKP’li değilim. Kendimi hiç AKP’li hissetmedim’ diyor. Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’na gitti. Peki, orada ne dedi; ‘Siyasi taassup ve ideoloji ile oy vermemelidirler. Ben elbette ki MHP'lilerden de, CHP'lilerden de oy istiyorum.’ Ne istiyor: AKP’ye CHP’liden MHP’liden hatta terk edip terk etmekle kalsa tabela partisi olmakla suçladığı Demokrat Parti’den oy istiyor. Usta komedyen Cem Yılmaz bile bu kadar komik espri yapamaz herhalde!  Gelinde şimdi bu adama güvenin bir daha oy verin! ‘2009’da aman AKP geleceğine bu gelsin’ diye kandırdığın CHP’li de MHP’li de senin gerçek yüzünü, AKP’ye katıldığın gün zaten gördü.  Çok merak ediyorum AKP’liler acaba ne zaman görecek? Koçal’ın tek derdi yeniden başkan olmak. Ne Yalovalıların ne istediği, ne de bu güne kadar kendisine destek olan eski yol arkadaşları, geçmişte oy veren seçmenleri Koçal’ın umurunda değil.”Dedi.

Yalova’ya güven ve huzur getireceğini vurgulayan Salman, ‘Ne yazık ki, Yalova’yı yöneten bu insanın, çıkarcı ve zikzaklı politikaları Yalovalılarda Belediye Başkanlığı makamına olan güveni bitme noktasına getirdi. Dün söylediğinin bugün tam tersini yapan, AKP’yi istemeyenler beni seçsin deyip, seçildikten sonra insanlarla dalga geçer gibi ‘Ben AKP’li oldum’ diyen Koçal, Yalova halkında ne huzur bıraktı ne de güven.

30 Mart’tan sonra Allah’ın izni Yalovalıların desteği ile Yalova halkına özlediği güveni ve huzuru getireceğim. Seçimden önce başka seçimden sonra başka Vefa olmayacağım. Gittiğim yerlerde halkımıza sözümdür senetleri dağıtıyorum. Hizmet bekleyen mahallelerimize, destek bekleyen esnafımıza sözümdür senetleri veriyorum. Bunu bugüne kadar kim hangi siyasetçi yapabildi? Alın bu senetleri saklayın. Görev yapacağım 5 yılın sonunda bu sözleri yerine getiremezsem; Yalovalılara buradan söz veriyorum: Siyaseti bırakır bir daha aday olmam! Birileri gibi; varsa yoksa ben, ben olmazsam olmaz deyip, kendimi Yalovalılardan üstün görmem’’dedi.