Kahvaltı sonrasında dernek yöneticileri çeşitli konularda istişarelerde bulundu.

Gönül Der Başkanı H.Ömer Anlayışlı, gönül birliği olan derneklerle Yalova'da planlı, programlı, düzenli ve başarılı çalışmalar sergileyebilmek için bir platform olarak Gönül Derin kurulduğunu söyledi. Anlayışlı,” Gönül Der bu amaçla çalışmalarını sürdürmektedir. Osmanlı Ocaklarını da bu platformda görmek istediklerini ortak çalışmalarda daha başarılı olabilir” dedi.  Ortak çalışmaların zaman, emek ve ekonomik israfı önlediğini, hizmetlerde daha kısa zamanda hedefe ulaşılabileceğini, görev bölüşümü ile daha profesyonel hizmetler yürütüleceğini belirtti.

 İcra Kurulundaki diğer üyeler de dernekleri hakkındaki çalışmalardan bahsetti.

Osmanlı Ocakları Başkanı Süleyman Çelebi, toplumda ahlaki, kültürel, ailevi ve gençlik konusunda endişe verici çözülmelere şahit olduklarını, Osmanlı ahlak ve kültürünün yeniden hakim olmasının kaçınılmaz olduğunu, bunu sağlamak için de ciddi çalışmalar yapmak gerektiğini, bu noktada STK’ların inisiyatif alması gerektiğini söyledi. Çelebi "Bu çözülmeleri Osmanlı dönemindeki ecdadımız Vakıf çalışmalarıyla üstlenerek, her hizmeti devletin yapması gerekir düşüncesine değil, vakıflar olarak toplumdaki eksikliklerin birçoğunu çözerek devletten başaramadıkları hizmetleri almışlardır. Bunu o dönemin vakıf çeşitliliğinde net bir şekilde görmekteyiz. Bu bağlamda Gönül Birliği olan derneklerle ortak hedefler belirlemenin toplum ihtiyaçlarını daha net ve daha profesyonel görmeyi sağlayacağından Gönül Der isabetli bir platform olmuştur. Osmanlı Ocakları birliğin ehemmiyetini bilerek her türlü hayri çalışmada desteğimiz tam olacaktır"diye konuştu.

Kahvaltıya Gönül-Der Başkanı H. Ömer Anlayışlı, İcra Kurulu üyelerinden, Abdullah Beyaz (İHL Aile Birliği Başk. Ensar Vakfı yöneticisi), Dr. A.İhsan Altunç (Şefkat Der Başk.),Halil Kalyoncu (EHAD- Evrensel Hafızlar Dernek Başk), Adem Köse, Ahmet Baltacı (YİHDer yöneticisi) ve Osmanlı Ocakları yöneticileri katıldı.

Çeşitli proje tasarımları üzerinde fikir teatisi yapılarak günün anısına hatıra resmi çekilerek toplantı tamamlandı.