Bayburtlu, “Seçilmiş olan yöneticilerin topluma verdikleri sözlerin ve taahhütlerin yalnızca vaatten ibaret olduğu bir kez daha anlaşılmıştır. Böyle bir zeminde siyaset yapmaya çalışan söz verirken gerçekleştirebilecek sözleri vermeye çalışan bir parti temsilcisi olarak samimi olanla hayalci olanlar bir kez daha net bir şekilde ortaya çıkmıştır.”

Sözlerine devam eden Talip Bayburtlu şu ifadelere yer verdi; “İlimizin milletvekili sevgili Muharrem İnce tüm Türkiye'de televizyonlarda vatandaşlara Cumhuriyet’ten, sosyal demokratlıktan, özgürlükten bahsederken ne yazık ki partisinde aynı değerleri uygulamaktan ve örnek olmaktan vazgeçmiştir.

Cumhuriyet Halk partisi isminde var olan cumhuriyet değerlerinin en doğal hakkı olan kendi partisi içinde özgür ve demokratik haklarını eşit bir şekilde kullanmak isteyen adaylara karşı feodal bir anlayışla tepeden inme baskılar yaparak bencil davranmaktadır. Sevgili Yalova milletvekilimiz daha kendi partisindeki gençlere bile özgürlük hakkı vermezken, eşit şartlarda siyaset hakkı tanımazken, Yalova’da yaşayan gençlere ve vatandaşlarımıza hangi sosyal demokratik haklarını verecektir? Biz kendisini kendi partisinde genel başkanlık adaylığında gösterdiği tavrı ve duyarlılığı parti teşkilatında ve aday belirleme şekliyle de göstermesini beklerdik. Kendisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin mensubu olabilir, fakat her Cumhuriyet Halk partili gibi o da bir neferdir. Yalnızca söylemde kalan bu sözlerin gerçekleşmemesi demokrasi ve cumhuriyet değerleri açısından üzücüdür. Milletimiz kendisini cesur yürek olarak tanımış lakin bu unvan şuan havada kalmıştır. Partisinde diğer adaylarla demokratik ve eşit şartlarda yarışa dahi cesaret edemeyen vekilimiz acaba kendi partili arkadaşlarına mı inanmamakta, kendi teşkilatına mı güvenmemektedir? Yalova halkı son belediye seçiminde ne kadar özgür olduğunu ve demokrat olduğunu üzerine basa basa göstermiştir.

Aynı cesareti kendisinin de göstermesini beklerdik. Sevgili vekilim demokrasiden korkmayın, özgürlükten korkmayın, eşitlikten vazgeçmeyin. Belediyemizin sloganı olan UMUTLU YALOVA'nın Cumhuriyet halk partili gençlerinin umutlarını boşa çıkarmayın. "Herkes için Demokrasi, herkes için Özgürlük" bu sizin sloganınız. Yalnızca slogan olarak kalmasın. Genel başkanlık yarışında parti kongresinde yaptığı konuşmayı tekrar tekrar izlesin. Söyledikleri laflara sadık kalsın. Yoksa söyledikleri ile yaptıkları arasında çelişkiler var. Biz kendisini sosyal demokrat bilirdik. Dürüst seviyeli ve ilkeli bir şekilde siyaset yapmaya çalışan Büyük Birlik partisi olarak kendisini demokrasiye inanmasını ve güvenmesini tavsiye ediyoruz. Gençlere değer verin, önem verin. Ülkemizin yeni beyinlere, gençlere, yeni projelere ihtiyacı var. O değerleri kaybetmeyelim.”