16 Ocak 2013 Çarşamba günü, Çiftlikköy AK Parti İlçe Başkanlığı’nda yapılan seminer oldukça keyifli  geçti.Çiftlikköy AK Parti Kadın Kolları Ayşe Ertuna, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Gençlik Kolları Başkanının katıldığı seminerde, Yalova’da gazetecilik mesleğinin zorlukları, ilkeleri, basının tarafsızlığı gibi konularda Gazetimiz İmtiyaz Sahibi Ayhan Polat bilgi ve tecrübelerini toplantıya katılanlarla paylaştı. 
Bir çok etkinlikte olduğu gibi, “Bir de Uzmanından Dinleyelim” adlı seminerle bir ilke imza atan Çiftlikköy AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayşe Ertuna, seminer öncesinde yaptığı açıklamada; ‘Parti teşkilatımızla beraber düzenlediğimiz seminerlerle, etkili bir şekilde iletişimi güçlendirerek takım çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu tür seminerlerle kendimizi geliştiriyor, yönetim kurulu üyelerimizi bilgilendirmeye devam ediyoruz’ şeklinde konuştu. 
Yalova Gazeteciler Cemiyet Başkanlığı’nın yanı sıra, Manşet ve Çiftlikköy Gazeteleri’nin İmtiyaz Sahibi Ayhan Polat yaptığı konuşmada; ‘Toplumu bilgilendirmek için gece gündüz demeden her güçlüğe göğüs gererek halkın gören gözü, işiten kulağı ve konuşan dili oluyoruz. Yerel basının gelişmiş olması ve güçlenmesi, yerel iletişimi arttırır. Haber toplamak, haberi basmak ve bu basılan haberleri kitleye duyurabilmek için gazetelerin bayilerde satılması veya abonelik sistemiyle dağıtılması mutlak gereklidir. Bu konuda da vatandaşların duyarlı olmaları, evlerine, işyerlerine mutlak surette yerel gazete bulundurmaları lazım.Halktan aldığı güç ile halkın sorunlarına eğilen yayınlar her zaman ayakta kalan yayınlardır. Ekonomik özgürlüğü bulunmayan gazeteler, tecrübeli ve eğitimli personel çalıştıramayacakları gibi, bu gazetelerin içerikleri dekalitesizleşmeye neden olacağı gibi, medya sektörü bağımsızlığını kaybeder. Herhangi bir siyasi iradenin, veya kurum ve kuruluşun taraflı bir yayını olmaması için gazetelerin toplum tarafından abonelik ve reklamlarla desteklenmesi gerektiğine inanıyorum. 
     Ekonomik sıkıntı içerisinde olan gazete sahiplerinin en önemli şikâyetlerinin, bayramdan bayrama, seçimden seçime çıkan ve sürekliliği olmayan yayınlar olduğunu söyleyen Polat, ‘Bursa’da Yerel Medya Bölge Semineri’ne katılmıştım. Yerel basınla ilgili yapılan toplantılarda, gazete sahipleri ve çalışanları tarafından dile getirilen sıkıntılar hep aynı. Özellikle son yıllarda internet haberciliği mantar gibi türemekte, sıradan her vatandaşımız eline bir fotoğraf makinesı alarak “Ben de gazeteciyim” diyebilmektedir.
 Hiç bir kriterin aranmadığı gazetecilik mesleği kan kaybetmekte, bu işin ehli olan meslektaşlarımız saygınlıklarını yetirmektedirler. Fikir işçisi olamamış, sarı basın kartını alamamış, Basın Yayın veya İletişim Fakültesi mezunu olmayanların bu meslekte söz sahibi olmalarını doğru bulmadığımı ifade etmek isterim.
Üç-beş ay reklamcılık, grafikerlik veya muhabirlik yapmış birinin gazeteci olamayacağı, bazı kriterlerle belirlenmesi gerektiğine inanıyorum. Gazetecilikteki bu vasıfsızlıklar, meslekte büyük bir yozlaşmaya ve erovizyona uğramış durumdadır. Buna seyirci olmamak adına, Basın’dan sorumlu Başbakan Yardımcımız Sn. Bülent Arınç’a sorunlarımızı zaman zaman iletiyoruz. Önümüzdeki aylarda sabırsızlıkla beklediğimiz yeni kanunlar ile basın sektörünün disipline edileceğine inanıyorum.” Dedi.   
 
‘Ben,“Gazeteciyim” demekle,olunmuyor”
Seminerde, Çiftlikköy AK Parti Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyelerinin sorularını da cevaplayan Polat, yerel gazetelerin toplumdaki önemine değindi. 
Tüm kademelerde böyle seminerveetkinlik düzenlediklerini söyleyen Çiftlikköy AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Çelebi, ‘Basında en önemli pay, basın çalışanlarına aittir. Gazeteciler, toplumu aydınlatan ve güç veren, çağdaşlaşma sürecinde büyük bir rol üstlenen bir meslek koludur. Kamuoyuna doğru haberleri ulaştıran, emek harcayan Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı
Ayhan Polat’a mesleğiyle ilgili bizleri bilgilendirdiği için kendilerine teşekkür ediyorum’ dedi.
Çiftlikköy AK Parti Kadın Kolları Ayşe Ertuna, seminerden sonra Ayhan Polat’a katılımından dolayı teşekkür ederek, çiçek ve hediye takdim etti.
 
Haber-Fotoğraf: Gamze Yüksel