Ziyarette İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün gençlere yönelik il merkezinde ve ilçelerde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi alan gençlik kolları yöneticileri, Çiftlikköy’de gençliğe hizmet sunan bir kurumun olmadığını, yalnız futbolla ilgili iki takım dışında gençlerin sokağa terk edildiğini belirtti.
Cengiz Mete, ‘Müdürlüğümüz sadece gençlere spor hizmeti sunmak için değil. Gençleri her yönüyle hayata hazırlamak için bakanlığın birçok hizmeti ve imkânı var. Bu bağlamda 12-24 yaşları arasındaki gençlere yönelik Osmanlıca, Arapça, İngilizce kursları, amatör fotoğrafçılık gibi kursların düzenlendi. Ancak bu hizmetlerin sunulabilmesi için yerel yönetimlerin, sivil toplum örgütlerinin ve halkın taleplerinin kendilerine iletilmesi gerek. Mekânsal konularda yardımcı olunması gerek’ dedi.
    Yalova Gençlik Merkezinin şu andan hizmetlere devam ettiğini söyleyen Mete, ‘Bu hizmetlerden yararlanmak isteyenlerin merkez binaya müracaat ederek bunlardan yararlanabilir. Çiftlikköy’de bu tür hizmetleri sunma fırsatı bulduğumuzda orada da bu hizmetlerin yürütüleceğiz’ dedi.
   Çiftlikköy AK Parti gençlik yöneticileri, Çiftlikköy’deki gençlerin de bu tür hizmet ve aktivitelere ilgi duyacağını, bu ortamların hazırlanması için gençlik spor müdürü Cengiz Mete’den yardımcı olmalarını istedi.