Çiftlikköy Belediyesi’nin DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası üye işçileri siyaset malzemesi olmak istemediklerini ifade ederek Çelebi’nin açıklamalarının kendilerini üzdüğünü söyledi. İşçiler adına konuşan İşyeri Temsilcisi Önder Derin ve işçi temsilcisi Tekin Ağçay, “Sayın Ak Parti Çiftlikköy İlçe Başkanı Süleyman Çelebi’nin açıklamaları işçi kardeşlerimizi derinden üzdü” dedi.

Önder Derin, “Biz işçiler siyasi malzeme değiliz. Bizler seçim değil geçim derdindeyiz. Bizim aldığımız maaş zammı ve sosyal hak iyileştirmeleri her sene yapılan rutin iyileştirmelerdir. Bu ekonomik koşullarda verilen yüzde 15 zam çok mu fazla? Geçtiğimiz senelerde de bu oranlarda zamlar aldık. Bu sene aldığımız zam oranları neden Sayın Çelebi’yi bu kadar rahatsız etti? Bir çok arkadaşımız zor koşullarda geçimini sağlıyor. Bir yandan ev kirasını ödüyor, çocuklarını okutuyor, geçimini sağlamaya çalışıyor. Bizim tek düşüncemiz rahat bir şekilde yaşamımızı sürdürmek. Bütün siyasi konular bitti de sıra işçinin ekmeğine mi geldi? Kimse ekmeğimiz üzerinden siyaset yapmasın. Biz isteriz ki daha fazla zam alalım, sosyal haklarımız daha iyi olsun. Bizim aldığımız zammı fazla görüp bazı imalarda bulunanlar kendi partilerinin belediyelerindeki işçi ücretleriyle bir kıyaslama yapsın. Örneğin Sayın Çelebi, Taşköprü Belediyesi’ndeki işçilerle maaşlarımızı bir karşılaştırsın”dedi.

       Çelebi’nin kendilerini oy deposu olarak görmesine de tepki gösteren işçiler, “Burada her siyasi görüşten arkadaşlarımız çalışıyor. Biz her Türk vatandaşı gibi seçim zamanı sandığa gider oyumuzu kullanırız. Ancak hiçbir işçimiz para için oyunu satmaz. Bizim hakkımız olan ücretleri ‘seçim yatırımı’ olarak gören zihniyet işçilerin siyasi fikirlerine, düşüncelerine saygısızlık yaptığının da farkında değil. Sayın Çelebi’yi bu düşüncesinden ötürü sendika işçilerimizden özür dilemeye davet ediyoruz” şeklinde konuştular.

    Önder Derin ve Tekin Ağçay toplu sözleşme görüşmelerinin çok fazla uzamadan sonuçlanmasından dolayı Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ’a teşekkür etti.