Centa Kebap; “Enflasyonla Topyekün Mücadelede biz de varız”

Centa Kebap’ın dilden dile konuşularak efsaneleşen kabak tatlısının sırrını öğrenmek için İşletme Sahibi Muhammet Aydın ve o çok övülen kabak tatlısının ustası, Ustabaşı Cüneyt Eke’ye misafir olduk. Gazetemiz muhabiri Oğuzhan Öztürk, Aydın ve Eke ile bir röportaj gerçekleştirdi.

Centa Kebap; “Enflasyonla Topyekün Mücadelede biz de varız”
01 Kasım 2018 Perşembe 12:34

Oğuzhan Öztürk, öncelikle İşletme Sahibi Muhammet Aydın’a sorularını yöneltti.

Oğuzhan Öztürk; Krizden dolayı zam yaptınız mı?

Muhammet Aydın; “Hayır. Aksine indirim yaptık bazı menülerde. Enflasyonla Topyekün Mücadele’de biz de varız dedik ve indirim menüsü hazırladık. Menümüzün adını da ‘Enflasyonla Mücadele Menüsü’ yaptık. Hem devletimize yardımcı olmak hem de halkımıza daha uygun fiyatlarda hizmet edebilmek için böyle bir menü hazırladık ve indirimli fiyatlarda müşterilerimize sunuyoruz.”

Oğuzhan Öztürk; Hangi yemekler var bu Enflasyonla Mücadele Menüsü’nde?

Muhammet Aydın; “Fajita tavuk, Centa tavuk, Sezar soslu tavuk, köri soslu tavuk, Meksika usulü tavuk, tavuk bonfile, pesto soslu tavuk bonfile, dana gulaş, kasatrilla, sebzeli dana sac kavurma, fajita et ve mantarlı dana kavurma vardır. Bunlar aynı zamanda da geniş lezzet yelpazemize girmiş yeni tatlarımızdır. Değişime açık, sürekli yeni tatlar arayan bir kuruluşuz. Ustalarımız da sağolsunlar hem yöresel mutfağa, hem dünya mutfağına hakimler.”

Oğuzhan Öztürk; Gelelim kabak tatlısına. Hangi usta yapıyor, bu kadar övülmesinin sırrı ne?

Muhammet Aydın; “Kabak tatlısını usta başımız Cüneyt Usta yapıyor. Bunun sırrı Cüneyt Usta’nın maharetli ellerinde gizli. Sırrını söylersek herkes öğrenir, herkes öğrenirse Centa Kebap’a özel kabak tatlısının bir anlamı kalmaz. Şunu da belirtmek isterim ki kabak tatlımız, Yalova’da tadılması gereken 10 lezzetten biridir. Bunu rahatlıkla söyleyebilirim. “

Oğuzhan Öztürk, Muhammet Aydın’a teşekkür ettikten sonra bir de çok beğenilen tatlının ustası Cüneyt Eke’den kabak tatlısının sırrını almaya çalıştı.

Oğuzhan Öztürk; Siz paylaşacak mısınız peki kabak tatlısının sırrını?

Cüneyt Eke; “Sırrını veremem tabi ki. Tüm sırrı bende saklıdır. Tatlıda da olsa, yemekte de olsa her şeyde iddialıyız. Herkesin damak zevkine uygun lezzetler yapmaya çalışıyoruz. Urfa’dan gelen bir müşteri lahmacun istediğinde Urfa’daki lahmacunu aramasın diye özel sakladığımızı isotları kullanarak onun lahmacununu Urfa stilinde hazırlıyoruz. O da memnun oluyor, müşteri memnun olunca biz de memnun oluyoruz. Tüm lezzetlerimiz beğeniliyor. Ama ‘Centa Karışık Izgara’ yok satıyor. Centa Kebap’ta çıkan her lezzet sevilir ve çokça tercih edilir. Ben de buranın ustabaşısı olmaktan gurur duyuyorum. Allah ömür verdikçe buradayız inşallah.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.