AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Çelebi, ‘Belediye bütçesini büyütmek için, Çiftlikköy esnafının tabela vergileri bu güne kadar yapılan uygulamanın aksine fahiş bir şekilde artırıldı. Birçok esnaf, tabela vergilerini ödeyemediğinden, tabelalarını indirdi. Esnafın köşeye sıkıştırılması doğru değil’dedi.

    Çiftlikköy’de yaz mevsiminin gelmesiyle özellikle yoğun yerleşimin olduğu Sahil mahallesinde basınçlı suya dayanamayan alt yapının bir an önce değişmesi gerektiğini söyleyen Çelebi, ‘Su tamiratlarıyla belediye başa çıkamıyor. Kayıp su bedelleri bir israf. Kanalizasyonun artık Çiftlikköy için yetersiz kalıyor. Belediye vidanjörü, sürekli Sahil mahallesinde tıkanmalarla mücadele ediyor’dedi.

 

BAŞKAN DAĞ, HÜKÜMET YATIRIMLARINA ŞAŞI BAKIYOR

Çelebi, “Önceki hükümetler döneminde bir okul, sağlık ocağı, spor salonu gibi yatırımın gelmesi durumunda bu yatırımların temellerini ya bakanlar, ya da başbakanlar atardı. Çünkü bu yatırımları almak çok zor ve büyük siyasi güçlerle oluyordu ve uzun yıllar inşaatlar bitirilemezdi. Şu anda milletvekilimizin gayretleriyle ilçemize gelen hükümet yatırımlarına belediye sahip çıkmazken bir engelleme taktiğini de görüyoruz. Ocak 2013 tarihinden beri ilçemize ödeneği gelen gençlik merkezine şehir içinde yer bulunamadı. Altı mahallede gençlerin yaya ve kolay ulaşabilecekleri bir arsa gösterilemediğinden ödenek bu güne kadar kullanılamadı. Son olarak gençlik merkezi için Çiftlikköy futbol sahasının yanında bir yere yapılması kararlaştırıldı. Burayı gençlerimiz uzak ve ulaşımı zor buluyor. Gençlerin kötü alışkanlıklardan kurtulup, çeşitli kurslar alacağı bu mekânın kolay ulaşılabilir olası gerekir. Bu konuda belediyenin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmediğine inanıyoruz.

    Yine ilçemizde M. Akif Ersoy mahallesinde ilkokul yerinde geçici olarak eğitim veren İmam Hatip Okulu için Milli Eğitimin imar değişikliği talep ettiği ve ihale aşamasına getirdiği proje Haziran ayı belediye meclis oturumunda “İlçede İmam Hatip Okuluna ihtiyaç olmadığı” mazeretiyle reddedildi. Mahallede ikinci bir ilkokul alanı olarak imarı yapıldı. Her platformda eğitime destek verdiğini söyleyen Sayın Dağ, burada komik duruma düşmüştür. Eğitim kurumu İmam Hatip Okuluna ihtiyaç olduğunu ve imarın bu tarzda değişikliğini talep ediyor, başkan hayır siz orada ilkokul yapın diyor. Oysa mahallede bu sene açılacak bir ilkokul zaten var. Bir yıl sonra ilkokulun yerinden çıkmak zorunda kalacak olan İmam Hatip Okulu, nerde eğitim yapacağının cevabını da başkanın vermesini bekleriz.

      Bu tutumlar hükümet yatırımlarına şaşı bakma dışında ne anlama gelir. Bizim sürekli dile getirdiğimiz hükümet yatırımlarının ilçeye gelmesi AK Partili bir belediye ile olur görüşümüzün doğruluğu bu uygulamalarla da kanıtlanmıştır. Üniversitenin ilçeye gelmemesinde de acaba aynı mantık mı var bunu da merak ediyorum’dedi.