Çiftlikköy Belediyesi tarafından düzenlenen 4- 8 Haziran Çevre Haftası etkinliklerinin ilk gününde öğrencilere çevre bilinci aşılandı. İlk olarak geri dönüşüm tesislerini gezen miniklere bu konuda firma yetkililerinden bilgi aldı. Daha sonra Çiftlikköy sahiline gelen yaklaşık 50 öğrenci öğretmenleriyle birlikte çevre temizliğine başladı.

Mokamp sahilinde bulunan öğrencilere Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ da eşlik etti. Öğrencilerle birlikte plajda bulunan çöp, yosun gibi materyalleri toplayan Başkan Dağ, “Sizin gibi çevre bilincine sahip öğrencilerle gurur duyuyorum” dedi. Çevre bilincinin çocuk yaşlarda başladığına dikkat çeken Dağ, “Günümüzde artık yeşil ve temiz alanlar bulmak gitgide zorlaşıyor. Ne yazık ki büyükleriniz çevre konusunda yeteri kadar duyarlı değiller. Ancak sizin gibi yeni yetişen nesiller çevresine duyarlı ve bilinçli olurlarsa gelecekte daha güzel bir dünyada yaşarız” dedi.

Dağ, ilçede bulunan 4 okuldan katılan öğrenci ve öğretmenlere teşekkür edip onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Çevre temizliğine katılan öğrencilere yiyecek ve içecek ikram edildi.

Çiftlikköy’de Çevre Haftası etkinlikleri 5 Haziran Çarşamba günü de sürecek. Çiftlikköy Belediyesi Kültür Merkezi’nde saat 10:00’da yapılacak etkinlikte çevreyle ilgili sunumlar gösterilecek, bunun yanında öğrenciler arasında düzenlenen afiş, slogan ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilecek.