Alt yapı eksikliği nedeniyle, Çiftlikköy’deki mahalle ve sokaklar sular altında kaldı. Alt yapının eksikliği vatandaşlara zor anlar yaşattı. 

       ‘Kalıcı bir altyapı çalışması yapılmıyor’

Her yağışta bunları yaşamaktan bıktığını belirten mağdur vatandaş, “Geçici by-paslarla işi götürmeye çalışıyorlar ama aslında bir şey yaptıkları yok. Yağmur dindiğinde her şey unutulup gidiyor. Belediyemiz yüzeysel işlerle günü geçiriyor. Kalıcı bir altyapı çalışması yapılmıyor. Bundan dolayı da her yağışta Çiftlikköy’ün altyapısının yeterli olmadığı ortaya çıkıyor. Belediyenin, günü kurtarıcı görsel güzelliği olan icraatlar yerine, altyapı çalışmalarına ağırlık vermesi, vatandaşın sürekli yaşadığı bu çilelere son vermesi gerekir” dedi.

‘Evimize ayaklarımız sırılsıklam olmadan gidemeyeceğiz mi?’

   Küçük göletler oluşan sokaklarda, yürümenin sorun olduğunu söyleyen vatandaş, ‘Yolda yürümek için çizme giymemiz gerekiyor. Yoksa ayaklarımız sırılsıklam oluyor. Yapılan bu alt yapının neresi tamam, biz evimize ayaklarımız sırılsıklam olmadan gidemeyeceğiz mi?’ dedi.

Çiftlikköy’de alt yapı eksikliği kadar üstgeçitlerde yetersiz

Belediye başkanından mağduriyetlerinin önlenmesi konusunda yardım istediklerini söyleyen vatandaş, ‘Çiftlikköylüler yine yağmur karşısında zor anlar yaşadı. Sağanak yağış nedeniyle yollar köstebek yuvasına döndü. Üstgeçitlerin merdivenleri sorun teşkil ediyor. Üstgeçitlerin sadece merdivenli oluşu ise Çiftlikköy halkını mağdur ediyor. Bebek arabasıyla bebeğini gezdiren bir anne üstgeçitleri kullanamıyor. Sakat arabasındaki engelli vatandaşlar üstgeçitleri kullanamıyor. Ağır yükü olan vatandaşlar bu merdivenleri çıkarken zorlanıyor. Çözüm olarak ise asansör veya eğimli yol yapılarak bu sorun çözülebilir’ dedi.

Haber: Gamze Yüksel