Çiftlikköy Mustafa Kemal Lisesi Konferans Salonu’ndaki seminere öğrenciler büyük ilgi gördü. ÇKM Müdürü Süleyman Tamer Balkaş’ın organize ettiği seminere konuşmacı olarak Futbol Tenisi Temsili Milli Takımlar Genel Sorumlusu Ufuk Gersman, Futbol Tenisi Temsili Milli Takım Antrenörü ve Takım Kaptanı Selim Yücesoy, Milli Takım Oyuncusu Erdem Yüksel Çam, Futbol Tenisi Yalova İl temsilcisi Kartal Tekin katıldı.
       Gersman ve Yücesoy, seminere katılan yaklaşık 200 öğrenciye futbol tenisiyle ilgili bilgi vererek kurallarını anlattı. Seminerin ardından okul bahçesine kurulan alanda milli takım sporcuları bir gösteri maçı yaptı. Özellikle kız öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği organizasyonda daha sonra da öğrenciler futbol tenisini denedi.
       Temsili Milli Takımlar Genel Sorumlusu Ufuk Gersman, "Futbol Tenisi Türkiye'de gelişmekte olan sporlar arasında. Henüz federasyonumuz olmamasına rağmen Futbol Tenisi platformu çatısı altında kısıtlı imkanlarda çok güzel başarılara imza attık. Geçtiğimiz yıl Macaristan'da düzenlenen 6. Uluslararası Futbol Tenisi Şampiyonası'nda bayan takımımız Dünya 2.si olarak büyük bir başarıya imza attı. Amacımız bu spor branşını yaymak, geliştirmek ve yeni yetenekleri bu sporla tanıştırmak. Bu bağlamda Çiftlikköy Belediyesi Kültür Merkezi bünyesinde Futbol Tenisini aktif anlamda Yalova ile tanıştırma imkanı bulduk. Bizlere bu  çalışma imkanını sağlayan başta Çiftlikköy Belediye Başkanı sayın Metin Dağ'a, Mustafa Kemal Lisesi Okul Müdürü Hakkı Bahadır'a, Çiftlikköy Belediyesi Kültür Merkezi Müdürü Tamer Balkaş’a ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
      ÇKM Futbol Tenisi Teknik Direktörü Tamer Balkaş, ana vatanı Romanya olan bu sporun Türkiye’de 80 yıldır oynandığını söyledi. Balkaş, nizami tenis kortunda oynanan futbol tenisinin single, double ve triple kategorilerinde mücadeleleri olduğunu kaydederek “Oyun boyunca topun yere düşmesine izin verilmez, servis atışları hariç. Her set 11 sayıdır ve maçlar 3 set üzerinden oynanır. Kız ve erkek sporcuların rahatlıkla oynayabileceği bir spor branşıdır” dedi.