2002 yılından bu yana resmi olarak anılması ilan edilen 19 Eylül Gazileri anma günü, Çiftlikköy’de bu yılda törenle gerçekleşti.

   Çiftlikköy’deki 23 Nisan tören alanında, Gaziler Günü anma programı çerçevesinde ilk olarak Atatürk Anıtı’na, Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Gaziler adına çelenk sunumu gerçekleştirildi. 
    Törene, Çiftlikköy İlçe Kaymakamı Cengiz Karabulut, Çiftlikköy Belediye Başkan Vekili Derya Ayyıldız, Çiftlikköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Fahrettin Ataman, Çiftlikköy İlçe Emniyet Müdürü Alaattin Tunçbilek ve siyasi partilerin yanı sıra askeri teşkilat katılım sağladı.

   Çelenklerin anıta sunulması, saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Gazi Uzman Jandarma Yücel Sökmen tarafından yapıldı.

   Gazi Uzman Jandarma Yücel Sökmen konuşmasında; “Bugün burada toplanabiliyorsak bu aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz sayesindedir. Tarihin en kanlı savaşlarına tanık olmuş bu topraklarda milletimiz huzur içinde yaşamak istemektedir ve huzur içinde yaşamaya devam edecektir. Bu topraklar için şehit düşüp canını vermiş ve gazi olmuş tüm vatan evlatlarını saygıyla anıyor, şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

     Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşma yapan Hv. Ulş. Ütğm. Kayabakır Kabay, 19 Eylül Gazileri Anma Günü", 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal'e "Mareşal Rütbesi" ile "Gazilik" unvanının verildiği gün" Gazileri Anma Günü" olarak kutlanıyor. Aziz şehitlerin ve kahraman gazilerin değerli hatıralarının ve emsalsiz fedakârlıklarının her zaman gençlere rehber olması gerektiğini söyledi.

 Kabay, ‘ En şerefli mertebede yer alan Şehit ve Gazilere şükran borcumuz var. Onlara layık olabilmek için çok çalışmamız gerek’ dedi.

 Tören, daha sonra öğrencilerin günün anlamına ilişkin okuduğu şiirler ile son buldu.

Törenin ardından Çiftlikköy Kaymakamı Cengiz Karabulut, gazileri kaymakamlıkta ağırlayarak, gazilerin sorunlarını dinledi.

Devletin verdiği imkanlarla ellerinden gelen yardımı, şehit ailelerine ve gazilere yapacaklarını söyleyen Çiftlikköy Kaymakamı Cengiz Karabulut, ‘Kapımız sizlere her zaman açık. En ufak bir sorun yaşadığınızda beni arayabilirsiniz. Zaman zaman sizleri evlerinizde de ziyaret edeceğiz. Milletimizin de huzur ve güven ortamı içinde yaşamlarını sürdürebilmeleri amacıyla, gazilik rütbesini alan gazilerimizle, yine bu uğurda canlarını veren tüm şehitlerimizin bu anlamlı günde Gaziler Günü’nü kutluyorum’ dedi.
Haber Foto: Gamze Yüksel