CM Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Korkmaz, sektörün en başarılı iş kadını ödülünü Arzu Yılmaz’a takdim etti.

    8 Ekim Salı günü İstanbul Holiday Inn Otel’inde

gerçekleşen 2. Geleneksel Cleaner Magazine Endüstriyel Temizlik sektörü yarışmasına katılan Arzu Yılmaz, Yalova’ya ödülünü alarak döndü.

‘Arzu Yılmaz, her yıl başarıdan başarıya koşuyor’

 Her yıl başarıdan başarıya koşan Arzu Yılmaz, bu yılda Karcan Çamaşırhanesi Endüstriyel Yıkama ve Temizlik Hizmetlerine, 2 endüstriyel makine daha ekledi.

    Çiftlikköy Basrioğlu Piliç tesisleri yanında bulunan Karcan Çamaşırhane, 500 m2’lik iki katlı kurulu tesisinde üretim kapasitesini ikiye katladı.

     ‘Başarımın sırrı inancımdı’

Başarısının sırrını, inancı olduğunu söyleyen Karcan Çamaşırhanesi sahibi Arzu Yılmaz, ‘Sektörün en başarılı iş kadını seçilmem beni çok mutlu etti. Türkiye genelinde yapılan bir yarışmaydı. 8 Ekim Salı günü İstanbul Holiday Inn Otel’inde gerçekleşen 2. Geleneksel Cleaner Magazine Endüstriyel Temizlik sektörü yarışmasına davet edildim. CM Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Korkmaz, sektörün en başarılı iş kadını ödülünü bana verdi. Benim başarımın sırrı inanmaktır. Yoktan var etme yolculuğudur. İlk olarak bu işe tekstil ve endüstriyel yıkama çamaşırhanesi için hazırladığım proje ile KOSGEB’den destek alarak başladım. Karcan Çamaşırhanesini ilk 20 m2’lik bir dükkânda iki makine ile açmıştım. Çok çalışarak zamanla bu günlere geldim. Çok çalıştım, çok yol kat ettim. Zaman zaman zorluklarla karşılaşsam da,  hep içimdeki inanç sayesinde buralara kadar geldim’ dedi.

              “Kar kadar beyaz can kadar yakın”

“Kar kadar beyaz can kadar yakın” sloganıyla birinci sınıf hizmet verdiklerini ifade eden Yılmaz, ‘Müşterilerimize tam hizmet vermeyi amaçladığımız için, modern çamaşır yıkama üniteleri ile Yalova’da tek buharlı sistemle, müşterilerin her türlü çamaşırını yıkayıp, kurulayıp ve ütülüyoruz. Hem elektrikten kar ediyoruz. Hem hijyen sağlıyoruz. Çamaşır yıkama işinin yanı sıra tekstil yıkama işine daha çok ağırlık veriyoruz. Artan iş hacimleri dolayısıyla işletmelerine yeni endüstriyel yıkama makineleri ilave ettik’ dedi.

      Yılmaz, ‘Müşteri ve çalışan memnuniyetini ön planda tutarak kalite, fiyat ve hizmet sunum şekli itibari ile rekabet üstünlüğü sağlıyoruz. Günümüzde özel kurum, kuruluşlar ve hastaneler çamaşırların temizliğine son derece büyük önem vermekte. Otel, restaurant, hastane, kuaför vb. kuruluşların çarşaf, nevresim, yastık kılıfı, battaniye, yorgan, havlu vb. çamaşırlarını uygun fiyatlarla yıkar, ütüleyip teslim ediyoruz. İşyerimizde 10 tane endüstriyel makine, 6 tane ev tipi makine buharlı sistemle çalışmaktadır. Buharlı silindir 3 metrelik 2 tane ütü, 1 tane tekstil ütü, 3 tane el ütüsü, 1,5 metrelik silindir ütü var. Üniversal deterjan firmasıyla çalışıyorum’ dedi.

            ‘Sektörde lider konumdayım’

Sektörde lider konumda olduğunu söyleyen Yılmaz, ‘Kapasitemizi yükseltirken sektörel ve teknolojik gelişmeleri de yakından takip ediyoruz. En önemli hedefimiz sektörde kalıcılık. Gördüğünüz gibi oldukça profesyonel araç gereçlerin olduğu bir işyeri. Çiftlikköy için artı bir değer. Profesyonel hizmet profiline her geçen gün yeni artılar eklemeye devam edeceğiz’ dedi.

 

       Artık, Karcan Çamaşırhane bir marka

Yılmaz, ‘10 kişiye istihdam sağlıyorum. 7/24 saat çalışıyoruz. Artık Karcan Çamaşırhane bir marka haline geldi. Bu sektörde Karcan Çamaşırhane kendisini kanıtladı. Müşteriler, artık iş vermek için kendileri geliyor. Ben iş koşturmuyorum. Artık emeğimin karşısında meyveleri toplama zamanı geldi. Sürekli yeni iş anlaşmaları yapıyorum’ dedi.

         ‘Her geçen yıl makine sayımızı arttırıyoruz’

 Tüm süreçlerde verimlilik ve kaliteyi esas aldıklarını belirten Yılmaz, ‘Müşterilerimize uygun maliyetlerle, temiz, dezenfekte, lekesiz, iyi ütülü, doğru paketlenmiş, doğru etiketlenmiş ve zamanında ulaştırılmış tekstiller vaat ediyoruz. Artan iş hacmimiz dolayısıyla her geçen yıl makine sayımızı arttırıyoruz. İş hacmimizin artması ve yeni bağlantılar nedeniyle kapasitelerimiz arttırmak durumunda kalıyoruz. Bunun istihdama da olumlu etkisi oluyor’ dedi.

    ‘10 ton çamaşır yıkamaya başladık’

     Elektrik enerjisi yerine buhar jeneratörüyle çalıştıklarına da değinen Yılmaz, ‘Enerji ve zamandan tasarruf sağlıyoruz. 3 ton çamaşır kapasitesi ile başladık sonra 5 ton, 7 ton ve en son 10 ton çamaşır yıkamaya başladık. Örneğin, hastanelerin çamaşırını yıkıyorsak, otellerin çamaşırlarını yıkamıyoruz. Ama bazı firmalar hastane ve otel çamaşırlarını bir arada yıkıyor. Ütü yaparken 190 dereceye kadar çıkabiliyoruz. Hijyen açısından tüm kurallar doğrultusunda hareket ediyoruz’ dedi.

Haber Foto: Gamze Yüksel