Çiftlikköy’de ki Meryem Buhari Sanat Evi atölyesinde, evlerimizde kullandığımız doğal sabunları, Çiftlikköy’lü kursiyer kadınların el işçiliği, gıda boyası ve çiçek esanslarıyla rengarenk çiçeklere dönüştüren Meryem Buhari yaptığı birbirinden farklı ve kokulu çiçeklerle, bir mucizeyi gerçekleştiriyor.

  Yalova Valisi Esengül Civelek, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Yalova Sanayi ve Ticaret Odası Celal Özel, Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Süheyla Uzuneser, Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Rezzan Dikici, Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ ve Çiftlikköy Kültür Merkezi Müdürü Tamer Balkaş’ın verdiği desteklerden dolayı kendilerine teşekkür ettiğini söyleyen Meryem Buhari, amacının zamanlarını boş geçiren kadınlara bu el emeği, sanat ve güzellik kokan işi öğretmek olduğunu söyledi.
  Meryem Buhari gazetemize yaptığı açıklamada; “Ben sanat ile iç içe yaşayan bir kişiliğe sahibim. Sabun çiçek yapımının dışında, vazo ve çini işlemelerini de başarıyla uyguluyorum.
  Yalova Sanayi ve Ticaret Odası’nın düzenlediği sabun çiçek kursunda, 30 kursiyer içinde, sadece eğitmenlik sertifikası alan tek kişi oldum. Bu bilgi ve becerimi, Çiftlikköy’de ki kadınlar için harcamayı kendime görev bildim. 
  Çiftlikköy Kültür Merkezi’nin de katkıları ve desteğiyle, sabun çiçek kursları düzenliyorum. Yaklaşık 30-40 civarında kadına sabun çiçek yapımını öğretiyorum. Bu uğraşıdan büyük keyif alıyorum.  
  Kursiyerlerim, yaptıkları ürünlerden kendilerine bir kazanç sağladıkları zaman, daha büyük mutluluk yaşayacağım.
  Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ, sabun çiçek eğitimi ve yapılan bu ürünlerin satılması noktasında bizlere Çiftlikköy Kapalı Pazar yerinden iş yeri sözü verdi. Kursiyerlerimin, ürettiği el emeği, göz nuru ürünleri artık pazarlayacağız. 
  “Sabun Çiçek” ürünlerinin Yalova’da özdeşleştirilmesi taraftarıyım. Çiçek kenti Yalova’nın, bu ürün ile markalaşmasını sağlayacak girişimlerde bulunmamız gerektiğine inanıyorum. Eğer, “Sabun çiçek” ürünleri bu kent insanı tarafından sahiplenilir ise, Yalova’nın dışından talepler olur. Bu da, kadınlarımıza kazanç yolu olur. Bizleri destekleyen, katkılarını esirgemeyen tüm kurum ve kuruşlara teşekkür ederiz” dedi. Haber-Fotoğraf: Tülay Tezcan