Çiftlikköy AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Yakup Ofli gazetemize yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi; “Sayın Metin Dağ, belediye başkanıdır. Dolayısıyla eksiklerini gören herkes ve her parti eleştiriler yapar, başkan olan da buna tahammül gösterebilmelidir. İftira ve hakaret içermeyen eleştirileri bile başkan çok agresif ve suçluluk psikolojisiyle yanıtlayarak, hakarete kadar götürebiliyor. İlçe başkanımızın üslubunda bu tür polemikler olmadığı için bu ithamlara cevap vermeyi bile gerekli görmemiştir. Ancak partimizin ve ilçe başkanımızın töhmet altında kalmaması için kısa bir açıklamayı kamuoyuyla paylaşmanın doğru olacağına inanıyorum’dedi.

Ofli, ‘Dağ’ın açıklamaları hiddetli ve gerçek dışı’

       Ofli, ‘Çiftlikköy AK Parti İlçe Başkanımızın esnaf tabelası, gençlik merkezi ve imam hatip okulu ile ilgili açıklamalarına cevap veren Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ, kamuoyunu inandırmamıştır. Esnafa 2500 TL’lik tabela vergileri çıkmış, gençlik merkezi neden şehrin kenarına itilmiş. Okul için milli eğitimin istediği yer neden meclisten geçmemiş, bunları uygun bir lisanla anlatması başkanı yüceltirdi. Kavgacı tavrını halkımızın değerlendirmesine bırakıyorum. Din istismarcılığı, bilgisizlik, halkı yanıltma, alt yapının yenilendiği gibi açıklamaları da bu milletin yorumuna bırakıyorum, halkımızın gözüne bakarak kimin yalan konuştuğunu bu millet biliyor’ dedi.

    Ofli, ‘Dağ’ın basın açıklaması bence komedi’

     22000 nüfuslu bir ilçenin belediye başkanından daha üsluplu ve seviyeli bir açıklama beklediğini söyleyen Ofli, ‘Basın açıklaması videosunu izledim, çocuksu suçlamalarla başkanın meşgul olmasını yadırgadım. Neymiş, kendini sistemli olarak yıpratanlar varmış, başkan icraatlarıyla ve ifadeleriyle kendini yeterince yıprattı zaten, şimdi tamire çalışıyor. Bir parti gazeteciye mahkeme resimlerini çekmek için baskı yapıyormuş, gazetelerini dağıttırıyormuş. Gazete kendinden para istemiş vermediği için yazıyormuş, kendine şantaj yapıyorlarmış vs. Allah aşkına bu açıklamalar her yana çekilecek açıklamalar ve acizlikten başka nedir? Başkan bu açıklamalarla partileri de, gazeteleri de töhmet altında bırakmıştır. Bu partinin adını da, delillerini de verseydi daha etik olurdu.

   Gazeteci, hakkında dava açılan ve mahkemeye çıkan Metin Dağ’ı haber yapmış, iftira etmemiş, yarın beraat ederse onu da haber yapar. Taşköprü Belediye Başkanımız Sayın Şaban Ertan mahkemelik olduğunda, Yalova’daki tüm gazetelerin haberi oluyordu. CHP il yönetiminden ilçe yönetimine kadar herkes mahkemeyi izlemeye gidiyordu, beyanatlar veriyordu. Biz “vay hainler başkanımızı boğmak istiyor” dedik mi, ağzımızdan tek kelime çıkmış mıdır? Demek ki, biz ilçe teşkilatı, kendini mahkemeye izlemeye gitsek ne yapar tahmin edemiyorum. Bence Yalovalılar başkanı sorgulanamaz (layüsel) alıştırmış, basının da burada sorumluluğu olduğunu düşünüyorum, yoksa çay kaşığında fırtına kopartmaya gerek olmazdı’dedi.

 

Ofli, ‘Dağ, gerginlik üzerinden gündemde kalmaya çalışıyor’

      Ofli, ‘Metin Dağ’ın CHP’ye geçmesinden sonra gündemden düştüğünü, artık konuşulmadığını, bundan dolayı tekrar gündeme oturabilmek için sert açıklamalarla halkın dikkatini çekmeye çalıştığını düşünüyorum. İlçemizin havasını lütfen bozma başkan’dedi.

 

     Ofli, ‘Dağ’a bir centilmen nasihatım var’

     Ofli, ‘Kendine güvenen bir belediye başkanı milleti ve rakiplerini susturma yerine eleştirilerini alır. Kamuoyunda bu eleştirilere mantıklı cevaplar vererek, kamuoyunu bilgilendirir ve daha çok taraftar toplar. Yıllarca susturulan Türkiye 2002’de sandıkları patlattığı gibi susturulan Çiftlikköy’de eminim 30 Mart 2014’te sandıkları patlatacaktır. Buna göre hareket etmesi kendine yarar sağlar, bir rakip parti bu kadar centilmen olabilir. Bilmiyorum Sayın Metin Dağ hiç düşündü mü, dünyaya ün salmış ve başarılı bir başbakan bile eleştirilirken, bu Yalova neden hiçbir zaman kendini eleştirmez.  Çiftlikköy’ün gelecek 50 yıllık sorunları hal mi edildi? Başkan, bunu düşünmese de halkımız düşünüyor ve haklılığımızı biliyor’ dedi.

    Ofli, ‘Biz yiğidin hakkını da veririz’

          Ofli, ‘Dağ, beğenmediği, kendine üvey evlat muamelesi yaptığını söylediği bakanlık, kendisine üçüncülük ödülü vermiştir. AK Parti Meclis Üyemiz Ramazan Tekin Başkanın basın toplantısına giderek, sanayi çarşısının yollarına ilk defa yaptığı katkıdan dolayı basın huzurunda kendisine teşekkür etmiştir. Biz yapılan hizmetleri de takdir ederiz. Bizim AK Parti olarak farkımız budur, bunu halk anladı umarım kendileri de anlar’dedi.

   Ofli, ‘Kendimizden emininiz’

    Ofli, ‘Bizim Çiftlikköy AK Parti İlçe Başkanımız Süleyman Çelebi ve yönetim kadroları AK Partiden, kendimizden ve hizmetlerimizden eminiz, eleştirilere de açığız. Herkes basınla, partimize gelerek, her türlü yöntemle, hakaret ve iftira etmeden eleştirisini yapabilir. Biz halkın sesiyiz, kendisiyiz, halkın tepesinde duran ve halka tepeden bakan bir parti olsaydık bu halk bizi çoktan sandık mezarlığına gönderirdi’dedi