Taşköprü Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe, Yalova Valisi Esengül Civelek, Taşköprü Belediye Başkanı Şaban Ertan, Çiftlikköy Kaymakamı Cengiz Karabulut, Çiftlikköy İlçe Emniyet Müdürü Aladdin Tunçbilek, Çiftlikköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Fahrettin Ataman, Çiftlikköy AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Çelebi, AK Parti teşkilatı, öğretmenler ve öğrenciler katılım sağladı.

      Saygı duruşu ve istiklal marşıyla başlayan törenin açılış konuşmasını Taşköprü Belediye Başkanı Şaban Ertan yaptı.

     Ertan, ‘Taşköprü Belediyesi olarak Fen Lisesi ve Anadolu Lisesini kazanan başarılı öğrencilerimizi ödüllendirmek için düzenlediğimiz hediye törenine hoşgeldiniz. 2012-2013 eğitim öğretim yılında sınavlara çok çalışarak Fen Lisesi ve Anadolu Liselerine yerleşen başarılı öğrencilerimizi kutluyoruz. En değerli varlıklarımız olan çocuklarımızı Başöğretmenimiz Atatürk’ün açtığı çağdaş ufuklara hazırlayan fedakâr öğretmenlerimizin hakkı hiçbir zaman ödenmez. Öğrencilerimizin başarılarında payı bulunan kıymetli öğretmenlerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Hiç kuşkusuz eğitim ailede başlar. Çocuklarının başarısı için yapmış oldukları gayretlerin meyvesini almanın gururunu yaşayan saygıdeğer velilerimizin sevincini en içten duygularla paylaşıyoruz’dedi.
Eğitime yapılan yatırımın, geleceğe yapılan yatırım anlayışı olduğunu ifade eden Ertan, ‘Taşköprü belediyesi olarak sevgili öğrencilerimizin başarılarının sevincini sizlerle paylaşmak istedik. Bu vesile ile Fen Lisesini kazanan bir öğrencimize bilgisayar, Anadolu Liselerini kazanan 26 öğrencimize tablet hediye ediyoruz. Taşköprü Belediyesi olarak beldemizde bulunan okullarımızın ve geleceğin yöneticileri olan çok değerli öğrencilerimizin daima yanında ve destekçisi olmaya devam edeceğiz. En başta değerli velilerimizi, fedakâr öğretmenlerimizi ve kıymetli öğrencilerimizi başarılarından dolayı tekrar kutluyor, bundan sonraki eğitim hayatlarında başarılarının devamını diliyor, hepinize saygılar sunuyorum’dedi.

15 gün önce Çiftlikköy Kaymakamı olarak göreve geldiğini hatırlatan Çiftlikköy Kaymakamı Cengiz Karabulut, ’Kısa sürede olsa ilçemizi tanımaya çalışıyoruz. İlçemizin eğitim alanında göstermiş olduğu başarıyı kutluyorum. Taşköprü belediyesinin öğrencilere ödül vererek, bu başarıyı bizlerle paylaşması teşvik eden bir uygulamadır. Eğitimde birçok proje ile, eğitimimiz çok daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum. Tüm öğrencilere, 2013-2014 eğitim ve öğretim yılında başarılar diliyorum’dedi.

Yalova Valisi Esengül Civelek, ‘Taşköprü Belediye Başkanlığınca düzenlenen başarıları öğrencilere ödül töreninde sizlerle birlikte olmaktan dolayı gurur duyuyorum. 2013- 2014 eğitim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize başarı, huzur ve esenlikler getirmesini diliyorum. Hepimiz, çoçuklarımızı çağın gelişen, değişen, bilgi ve donanıma sahip bireyler olarak yetiştirmek zorundayız. Bu doğrultuda, eğitimde kalitenin artırılması, okulların fiziki mekanı ve çağın teknolojisine uyum sağlaması açısından, var gücümüzle çalışıyoruz. Eğitim sürecinde, öğrenciler, veliler ve öğretmenler iş birliği içerisinde olup eğitim için hareket etmeliyiz’dedi.

      Yalova Anadolu Öğretmen Lisesini kazanan Duygu Alçok, İstanbul Beşir Balcıoğlu Anadolu Lisesini Kazanan Hacer Ademoğlu, Şehit Osman Anadolu Lisesini Kazanan Zeynep Keskin, İrem Orhan Ve Selime Varıza hediyelerini Çiftlikköy Emniyet Müdürü Aladdin Tunçbilek, Şehit Osman Altınkuyu Anadolu Lisesini kazanan Kübra Turgut, Çiftlikköy Atatürk Anadolu Lisesini kazanan Umut Kalkan, Betül Bulut ve Kübra Uysala hediyelerini Çiftlikköy İlçe Milli eğitim Müdürü Fahrettin Ataman, Yalova Anadolu Lisesini kazanan Fatma Yıldırım ve Gülnur Zıvalı, Çiftlikköy M.Kemal Anadolu Lisesini kazanan Ahsen Demir, Fatih Sultan Anadolu Lisesini kazanan Alper Gümüş ve Rabia Demirbaş hediyelerini AK Parti Çiftlikköy İlçe Başkanı Süleyman Çelebi, Çiftlikköy Anadolu Lisesini kazanan Pembe Seçen ve Elif Avcı, Fatih Sultan Anadolu Lisesini kazanan Hüseyin Şeker, İbrahim D.Müjde, M.Fatih Bayhan, Aslıhan Umut ve Eda Sarpkayaya hediyelerini Taşköprü Belediye Başkanı Şaban Ertan, Çiftlikköy Anadolu Lisesini kazanan Tuğba Dereli, Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesini kazanan Kader Mercan, Yalova Anadolu Lisesini kazanan Muhammet Bozdemir, Ecenur Nalbantoğullarından ve Ayşegül Uygura hediyeleri Jandarma Komutanı tarafından verildi.

       Öğrencilerin ve velilerin çok heyecanlı ve sevinçli olduğu gözlenen tören toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.   

Haber Foto: Gamze Yüksel