Taşköprü Belediye Başkanı Şaban Ertan günün anlam ve önemini belirten konuşmasında şunları söyledi; ‘Sayın protokol, değerli misafirlerimiz, kıymetli Taşköprülüler, çok değerli öğretmenlerimiz, sevgili gençler, 93. yılını birlikte kutlamaktan büyük gurur ve onur duyduğumuz bu kutlu günde birbirimizi her zamandan daha fazla sevmeye ve saymaya ihtiyacımız var. Atatürk, bugünün küçükleri yarının büyükleridir diyerek, sizlere vermemiz gereken önemi en güzel şekilde ifade etmiştir.

         Bugün bizlerin bulunduğu bu makam ve mevkilerde gelecekte sizler yer alacaksınız. Bugün burada coşkunuzu paylaşan büyükleriniz sizden araştıran, düşünen, üreten, ahlaki ve insani değerlere sahip insanlar olarak yetişmenizi beklemektedirler. Sizler de bu bilince sahip olmalısınız. Şimdiden sorumluluklarınızı yerine getirip geleceğe iyi hazırlanırsanız aydınlık yarınlar sizlerin olacaktır.
     Bizlere bugünleri kazandıran fedakâr insanları rahmetle anıyoruz. Geleceğimizin teminatı kıymetli çocuklarımızın ve Tüm Türk Halkının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutlar, saygılar sunarım
’dedi.

          Taşköprü İlköğretim Okulu ve Orta Okulu’ndan Yalova’da İl ve İlçe düzeyinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler,  Yıldız kızlar masa tenisi takımı,  takım halinde,  Yalova 1.si olan 8/B sınıfından Beyza Sevim,  Eda Sarpkaya, Rabia Demirbaş, Kübra Hata,  okul karate takımından 54 Kg Yalova 1.si Ali Güney ve Tolga Gündüz, minik kızlar masa tenisi takımı takım halinde Yalova 3.sü olan 6/B sınıfından Ayça Uygur, Banu Olcay, Aslıhan Akdemir, 5/A sınıfından Dicle Suna, Cumhuriyet koşusu yıldız erkekler ilçe 2.si 8/A sınıfından İbrahim Akdoğan, Cumhuriyet koşusu yıldız erkekler ilçe 4.sü,  8/A sınıfından Kaan Güneş, Cumhuriyet koşusu yıldız kızlar ilçe 4.sü, 8/B sınıfından Eda Sarpkaya, Yıldız erkekler masa tenisi takımı takım halinde Yalova 4.si olan 8/B sınıfından Mete Torunoğlu, 7/A sınıfından Hazar Sönmez 7/A sınıfından Ertan Güleç’e ödül ve madalyaları Taşköprü Belediye Başkanı Şaban Ertan, Taşköprü Jandarma Karakol Komutanı İbrahim Baykuş, Aksa Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Hakkı Yılmaz, Taşköprü Ortaokulu Müdürü Mustafa Versak tarafından verildi.