Hadi Tonaroğlu ile Yalova Lezzetleri

Bu haftaki durağımız , utanmamıza sebep olacak bir yer. Utanmamıza derken, bu güne kadar gitmeyenler, bilmeyenler için söylüyorum. Biz her şeyi Yalova merkezde ararız ya ; oysa burası da burnumuzun dibinde. Yani ÇİFTLİKKÖY’de. Yöremizde bu kadar nefis bir DÖNER yiyebileceğimi hiç tahmin etmezdim. Kalkalı bir saat oldu, tadı hala damağımda..

Hadi Tonaroğlu ile Yalova Lezzetleri
30 Mart 2017 Perşembe 11:20

Lafı uzatmadan, bu haftaki LEZZET noktamızı tanıtmaya başlayayım.

Çiftlikköy’den Sultaniye yoluna sapıyorsunuz.(Yoldaki çukurlara dikkat )

Az ileride Kaymakamlık binası var. İşte tam buranın karşısında yerimiz. İsmi BEY KONAĞI. Adıyla sanıyla ; BEY KONAĞI KEBAP SARAYI.Üç ortaklar.

Yaşça büyük ortak enteresan. Çünkü aynı zamanda bir Tarih öğretmeni; Tamer ALAYBAY

Diğer iki ortak da yeğenleri olan iki kardeş :Engin ve Furkan ALAYBAY kardeşler.

Tamer hocam, mutfağın arka bahçesinden sorumlu. Tam bir hijyen delisi.

Yeğenleri  Furkan ile Engin kah servis setindeler, kah kasada, kah müşteri ile ilgileniyorlar.

Masaya oturdunuz mu ,kendinizi onların evinde gibi, müşteri değil misafir olarak hissediyorsunuz.Bununla bitmiyor tabii ki. İki de harika servis şefi var.İkisi de tecrübeli ve müşterileri tam anlamı ile velinimet olarak algılıyorlar. Biri Zuhal hanım. Türk hanımı olduğuna inanamayacağınız bir fizik yapısında ve alabildiğine zarif bir hanımefendi. Diğeri ise Ahmet bey. Son derece bakımlı fiziksel anlamda fit ve güleryüzlü bir şef. Bu arkadaşlara siparişlerinizi verdiğiniz anda doyuyorsunuz zaten.

Çok samimi bir ev sahipliği çerçevesinde bizi ağırladılar. “Nerden yola çıktınız?” diye sordum ve Tamer hocamıza pası attım:”Eniştemizden” diye söze başladı Tamer hocam.Ve devam etti:” Eniştemiz Sakarya’da çok meşhur Beylik Kebabın sahibi. Bizi o teşvik etti. Karar verirken ben sadece yeğenlerime güvendim. Neticede onlar genç.Onlar da sağolsunlar bana hiç yük bırakmadılar.Ben ürün hazırlığındaki hijyenden tutun, soğan soymaya kadar ustalarımıza her konuda yardımcı olmayı üstlendim. Mutfakta üç müthiş ustamız var. Önce yer kararı verdik. Çiftlikköy’de her şey sahilde. Oysa buranın daha çok ihtiyacı var. Sahilde genellikle yazlıkçı misafirlerimiz var. Onlarda belli dönemde geliyorlar. Oysa burada yerleşik vatandaşlarımız çoğunlukta. Yeri tuttuktan sonra ustalar önemli idi. Üçünü de membağında bulduk. Biri Hamit usta. Diyarbakır’lı Dönerci,kebapçı a la-kartçı..Diğeri Antepli. Hüseyin Usta. Fırıncımız. Bir diğeri de Ramazan Usta..Urfa’lı. Tam bir güneydoğu mutfağına sahibiz.

Hassaslığımız ürün alımından başlıyor. Bir defa her ihtiyacımızı bölgemizden karşılıyoruz. Etlerimiz dinlendirilmiş durumda. Sebzelerimizi neredeyse teker teker seçerek alıyoruz. Baharatlarımız güneydoğudan. Orijinal anlayacağınız. Bakın enteresan bir titizliğimizden bahsedeyim. Örneğin lahmacun malzemesin genel olarak ikinci,üçüncü kalite domates kullanılır. Oysa biz neredeyse salata diriliğinde domates kullanıyoruz. Bu bakımdan Yalova’da bizden daha iyi lahmacun yapan yoktur dersek abartmamış oluruz.

Lokomotif ürünlerimiz , Beylik spesiyal kebap ve yine spesiyal Vali kebabı. Bu çeşitlerimiz inanın anlatılmaz. Sadece yenerek lezzetin doruğuna varılır. Dönerimizi bile özel bakır sahanlarda servis ediyoruz.Tüm garnisi hazırlandıktan sonra fırında atılan sahanımız daha dumanı üstündeyken masadaki yerini alıyor.

Sabah Kelle paça, mercimek ve ezo gelin çorbalarımızı tatmadan güne başlamak olmaz. Hele ki kış soğuk geçerse.

Bu arada Beylik Kebap ile bir tüyo vereyim. Bu spesiyalimiz resmi patentli bir üründür. Ve ülkemizde ilk defa KEBAP + PİZZA birlikteliği yansıtır. Bu çeşidimizin dünyada bir örneği yoktur. Bu ürünümüz için, Yalova ve Kocaeli’nden özellikle müşterilerimiz var.

Siparişler esnasında müşterimizi masada aç halde bekletmemek için harika bir garnitür ikramımız var.Bu ikramımız tulum peyniri-kaşar-tereyağ-acılı ezme-haydari ve balon ekmekten oluşuyor. Dolayısı ile misafirimizi yemek gelene kadar aç bir halde bekletmiyoruz.”

Tamer hoca o kadar sempatik bir Muş’lu dostumuz ki; araya girmesek o devam edecek. Hatta bazen Engin bey ile beraber düet yaparak anlatıyorlar. Üstelik heyecan ile. Çünkü işlerinden zevk alıyorlar.

Fiyatlarıda son derece makul. Mesela kıyması bol lahmacun 4 lira. Çorba 5 lira. Kelle-paça 9 lira..İskender 19 lira..Spesiyaller 25 ila 35 lira arasında değişiyor. Üstelik hepsi tam anlamalı ile tadımlık değil doymalık !

Tatlıları da var. Künefe,kadayıf,fırın sütlaç..Kesin yemelisiniz.

Mekan kışın 09-21 , yazın ise 09-23 saatleri arası hizmette.

Benim notum: Gerçek bir kebapçıda olduğumu hissettim. Döner olağanüstü lezzetli. Sert değil. Fırın sütlaç kesinlikle siparişe eklenmeli. Fiyatlarda makul. Yakın çevreye paket servisleri de var. Bir şey daha ekleyeyim: giderseniz Tamer hoca ile iki lafın belini kırın derim.En azından tarih konuşulur. O kadar huzurlu bir mekan ki; kalkıp gidesiniz gelmiyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.