Birbirinden özel ve konforlu oda tipleri ile misafirlerine keyifli konaklama alternatifleri sunmayı amaçlayan Yalova Thermal Palace'ın toplam alanı 56.673 metrekare. Kapalı alan inşası ise 34.019 metrekare olacak şekilde devam ediyor. Yeni yılda kapılarını tamamen misafirlerine açması planlanan Yalova Thermal Palace, inşası tamamlandığında 700 yatak kapasitesine sahip olacak.

7yıldız standartlarında bir otel

Yeni yılla birlikte kapılarını misafirlerine açmayı planladıklarını söyleyen Yalova Thermal Palace Otel Genel Müdürü Mustafa Hügül, 7 yıldız standartlarında bir hizmet kalitesi sunmayı hedeflediklerini söyledi.

Hügül, "Türkiye'de Turizm Bakanlığına göre alabileceğimiz en üst yıldız sayısı standart 5'tir. Bizim tabelamızda da 5 yıldız görülecek. Ancak Türkiye'de öyle tesisler var ki 7 yıldız standartlarında hizmet veriyor. Bizde bu kalitede hizmet veren tesislerden bir tanesi olmaya adayız" dedi.

Hügül, "Turizm hassas bir sektör"

Turizmin hassas bir sektör olduğuna değinen Hügül, sektörün siyasal gelişmelerden olumsuz olarak etkilendiğini dile getirdi. Hügül, "Turizm çok hassas bir sektör. Pamuk ipliğine bağlı. En ufak bir siyasi hareket, bir ülkeyle olan ilişki veya ülkenin kendi içinde yaşadığıolumsuzluklar turizmi ilk etkileyen faktörlerin başında geliyor. Biz burada Ortadoğu ağırlıklı yatırımlar yapıyoruz. Ortadoğu pazarı çok alıngan bir yapıya sahip. En basit olaylardan bile etkilenebiliyor ve bütün rezervasyonlarınızın bir anda iptal edildiğini görebiliyorsunuz.

Turizm denince akla sadece otel konaklaması gelmesin. Uçak seferleri, hava limanından otele olan transfer hizmetleri, otel konaklaması ve bunun çevresinde bulunan kültürel turlar vs. her şey etkileniyor. Turizm başlığı altında toplanan hizmet sektörünün bir çok dalı olumsuz etkilenebiliyor.

Yalova'da yinede tüm olumsuzluklara rağmen Ortadoğu pazarının en büyük talibi biziz. Ortadoğu'ya özel şöyle bir çalışma yapıyoruz. Onların kültürünü öğrenmeye, algılamaya çalışıyoruz. Ne yerler, ne içerler, neyden keyif alırlar gibi detaylara kadar iniyoruz. Geldiklerinde insanları başka bir ülkede tatil yapmış olsalar dahi onlar kendi kültürlerinden çok fazla uzaklaştırmadan tatil ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlıyoruz. Ortadoğu büyük bir pazar ve şaşaayı da seviyorlar. Biz de yeni açılacak otelimizde biraz daha standardın üzerinde bir hizmet kalitesine ulaşmayı hedefliyoruz. Otelimizin %80'lik kısmını bitirmiş durumdayız. Odalarımızın mobilya tefrişatı tamamlanıyor. %20'lik eksik kalan kısımda alt yapı çalışması devam ediyor. Bir sorunla karşılaşmaksa, en geç 2018 Şubatında kapılarımızı açacağız" ifadelerini kullandı.

İç pazarda kongre ve seminer oteli

Dış pazarda hitap edecekleri en büyük kesimin Ortadoğu olduğunu söyleyen Hügül, "İç pazarda ise  kongre, seminer ve toplantı oteli olarak bir imajımız olacak" dedi.

Hügül, "Bizim aynı anda 4500 kişilik kongre ve toplantıların yapılabileceği kongre salonumuz mevcut. İçerisinde çeviri odaları mevcut. Bu salon aynı zamanda 4'e bölünüp daha küçük gruplara hitap edebilecek seviyelere gelebiliyor. Bunun haricinde, 6 tane daha toplantı salonumuz var. Bir diğer hitap edeceğimiz kesim termal olması sebebiyle sağlık turizmi amacıyla otelimizi ziyaret edecek vatandaşlarımız. Kireçlenmeden kaynaklı eklem yeri ağrıları olan, herhangi bir rahatsızlığı olan misafirlerimiz bizi rahatlıkla tercih edebilecekler.Ana binanın altında toplam 6000 metre karelik bir spa alanımız var. Burada biz aynı zamanda kür merkezi olarak da faaliyet göstericeğiz. Bu kür merkezinde çok çeşitli ve farklı sıcaklıklarda havuzlarımızda olacak" diye konuştu.

Yalova'da bir ilk, "Talassoterapi"

Otelin açılmasıyla birlikte Yalova'da bir ilki gerçekleştireceklerinin altını çizen Hügül, "6000 metrekarelik spa alanımızda tedavi alanlarımız olacak. Tedaviye yardım edecek hizmet odaları ve deneyimli personelimizleYalova'da olmayan bir hizmeti gerçekleştirmiş olacağız. Deniz suyunu taşıyarak ısıtmalı olarak Yalova'da bir örneği olmayan talassoterapiyi uygulayan biz olacağız" dedi.

Hügül, "Yol beni çok şaşırtmıştı"

Thermal Palace Otel tesislerine giden yolun tamamlanmasından memnuniyetini dile getiren Hügül, "Ben ilk buraya geldiğimde yola şaşırmıştım. En ufak köy yoluna bile sıcak asfaltlama yapılırken, sanki özellikle bırakılmışçasına çok kötü bir yolumuz vardı. Neyse ki artık tamamlandı. Tabi bu yolun peyzaj çalışmaları noktasında ağaçlandırma yapılabilir veya bu yolun çift taraflı ışıklandırılması yola renk katacaktır. Kurumlarımızdan bir talebimiz yok sadece desteklerini bekliyoruz. Bu noktada da Termal Belediyesi'ne teşekkürü borç bilirim. İnşaatımız halen devam etmekte. Açıldığımızda görülecek ki biz gerçekten Yalova'ya değer katan bir tesis olacağız" şeklinde konuştu. Haber: Sezgin Altınel