Merkez Balabandere Camii, Kadıköy Beldesi Özden Mahallesi Yeşilova Camii; Altınova Hz. Yusuf Camii, Subaşı Beldesi Kalıcı Konutlar Camii, Kaytazdere Beldesi Saralkent Camii, Fevziye Köyü Camii; Çınarcık Karpuzdere Hafız Mehmet Gürel Camii’ye olmak üzere toplam 7 camiye 150 Bin TL ödenek yardımı yapıldığını ifade etti.

Altınova Hz. Yusuf Camiiye 30 Bin TL, Merkez Balabandere Camii, Kadıköy Beldesi Özden Mahallesi Yeşilova Camii, Subaşı Beldesi Kalıcı Konutlar Camii, Kaytazdere Beldesi Saralkent Camii, Fevziye Köyü Camii, Çınarcık Karpuzdere Hafız Mehmet Gürel Camiilerine 20 şer Bin TL yardım yapıldığını ifade eden Milletvekili Coşkun, “ Yalova’mızda yapımı devam eden camilerimize her sene olduğu gibi bu senede yardım ödeneği gönderilmesi için Ankara’da gerekli görüşmeler gerçekleştirdik. Bu sene ilimizde yapımı devam eden Merkezde 4 adet, Armutlu ilçemizde 2 adet, Altınova ilçemizde 4 adet, Çiftlikköy ilçemizde2 adet ve Çınarcık ilçemizde 1 adet olmak üzere toplamda 13 camiimiz bulunmaktadır. Camilerimizin yapım sürecini Yalova’da, Diyanet Başkanlığından yapılan ve yapılacak olan ödenek desteklemelerini Ankara’da yakından takip ediyorum.

Yardım ödenekleri için cami dernek başkanlarımızla irtibata geçtik ve başvuru evraklarının tamamlanması, resmi talep yazılarının yazılması hususunda gerekli yönlendirmeleri yaptık. Başvuruları tamamlanan ve incelenen 7 camiimize toplam 150 Bin TL ödenek aktarımı gerçekleşti. Hayırlı uğurlu olsun. Diğer camilerimizin dernek başkanlarının taleplerini tamamlamasının ardından onlara da yardım ödeneğinin aktarılması hususunda yeniden girişimlerde bulunacağız.

Camilerimiz hepimizindir ve yapımı kadar camilerimizin korunması ve kollanması da gerekmektedir. Bu konuda her bir vatandaşımıza ve din kardeşimize görev düşmektedir. Yapımından ibadete açılmasına kadar, ibadete açılmasından camilerimizde ibadetin sürekliliğine kadar camilerimize maddi ve manevi olarak emek veren, yardım eden tüm hayırseverlerimize, camii din görevlileri ve dernek başkanları, yönetimlerine, tüm vatandaşlarımıza bu vesile ile bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.