Toplantıya, Yalova Valise Muammer Erol, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, Yalova Belediye Başkanı Yardımcısı Julide Güner, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tahsin Becan, okul idarecileri, öğretmenler katıldı.  

 Mektebim Okulları Bursa, İznik ve Yalova Kampüsleri Bölge Koordinatörü Bülent Büke lansman toplantısının yaptığı açıklamada, günümüz eğitimindi yapılması gereken hususlar hakkında bilgiler verdi.

 Büke, eğitim alanında birçok konuya temas etti ve davetlilere kendisine tanıtarak, ’Hacettepe Üniversitesi Psikoloji mezunuyum, Hacettepe Üniversitesi’nde Yüksek Lisansımı, Berlin’de Doktoramı yaptım ve Klinik Psikolog alanında uzun yıllar çalıştım.

  Eğitimin genel hatları itibariyle geniş bir yelpazesi olduğunu, yapılan hatalardan geri dönüşün olmadığına inanan bir insanım. Dolayısıyla eğitim planlarımızı dokuz adım atalım düşünerek atalım, ama bin hareket edelim felsefesine inanan bir insanım.

Sayın rektörüm şöyle bir ifade kullandı, ‘Psikolojik olarak, toplum olarak bizim kendimizi küçük görme ve ifade edememe felsefesi’ evet yıkılmak üzere ama yeni nesli çok iyi imar etmemiz lazım. Bu nedenle yaklaşık bir ay öncesinde bu bölgede Mektebim Okulları’nın yönetim kurulu üyesi oldum.

  Biz, Yalova’nın birkaç konusu da üst olmasını istiyoruz. Bugün İstanbul gibi bir devasa Metropolün bir bahçesiyiz, çok iyi kullanmamız lazım bunu.  

  Bir felsefe oluşturduk şuan da, özellikle vazgeçilmezlerimiz olacak. Bunlar; Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlılık, dünyaya ve teknolojiye uyum. Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlılık konusundan kolay kolay vazgeçmek istemiyoruz. Ben, 80’li yıların öğrencisiyim, devlet okulunda okudum ama liseye geçtiğim zaman meslek lisesinde okudum. Dört yıl devlet okulu, bugünün rakamlarıyla 10-12 bin Türk lirası öğrenciye para yatırıyor. Ama ben dört yıl dökümcülük okuduktan sonra, tutup Psikoloji kazandım ve Psikolojiye devam ettim. Yani devlet bana dört yıl yatırım yaptı ama benim kişisel özelliklerime bakın, yönlendiremedikleri için dört yıl devlete ayıp ettik aslında. Biz orada öğrendiğimiz yetenekleri kullanabilseydik daha güzel şeyler olabilirdi. Yani eğitim alanında teori gerekmiyor, teori üretirken bunu pratik bir şekilde uygulamanız gerekiyor. Baktığımız zaman sanayide ve savunma alanında ülkemiz gerçekten ciddi projeler üretiyor.

  Şu anda çocuklarımızı etkileyen o kadar unsurlar var ki bana kalsa 15 yaşına kadar hiç bir çocuğa cep telefonu bile vermem. Çocuklarınızın geçiş dönemlerinde karşılarına zorluklar çıkartmalısınız, zorluk nedir önlerine koymamız gerekiyor. Okullarda çocuklarımız cep telefonlarıyla dolaşamaz. Burada öğretmenlerimize de çok büyük iş düşüyor. Model biz olacağız onlar bizi örnek alacak. Sonra çocuklarımız yapmadığımız şeyleri neden onlara karşı söylüyoruz diye karşı tavır alamasınlar.

  Eğitimci modelleme yapamıyorsa, çocuklarda maalesef hiçbir şey alamıyor demektir. Şuan da Türkiye’de 23 ilde, 204 okul, 57.000 öğrenci ve 6000 personele ulaşmış bir okul yapısıdır Mektebim Eğitim kurumları.

4 Mart’ta Haliç Kongre Merkezi’nde, Türkiye’de ilk defa Bir eğitim kurumu UNESCO ile eğitim programı geliştirdi. Hepinizi bekleriz. Bu eğitim programı tamamıyla uygulamaya yönelik, tamamıyla çocuğun dışa açılımı. Çünkü sistem eğitimleri başlıyor. Sistemi eğitimleri ile birlikte çocuklarımız yurtdışına giderken, bizden iki diploma ile mezun oluyor’ dedi.

Mektebim Okulları Bursa, İznik ve Yalova Kampüsleri Bölge Koordinatörü Bülent Büke’nin yaptığı konuşmanın ardından davetliler akşam yemeği ikramının ardından lansman toplantısından ayrıldı.