Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın moderatörlüğünü yaptığı programa konuşmacı olarak; Doğa Hareketleri Araştırma Derneği Başkanı Fuat Agalday, Doçent Doktor Oğuz Gündoğdu, Profesör Doktor Hakan Kutoğlu, Afet Yönetim Uzmanı Özden Işık katıldı. Yalova Valisi Muammer Erol’un da dinleyici olarak katıldığı programa izleyicilerin ilgisi yoğundu.

Programda, son günlerde gündemde olan ‘beklenen büyük İstanbul depremi’ ve olası sonuçları, deprem esnasında ve sonrasında neler yapılması gerektiğinin anlatıldı.

“Korkmak serbest, panik yok”

Doçent Doktor Oğuz Gündoğdu yaptığı konuşmada; “depremin zararlarını en aza indirmek için deprem öncesi ve sonrası yapılacakları bilmemiz ve uygulamamız gerekli. Depremler bu coğrafyanın gerçeği. Önemli olan önlem almak ve her daim hazır olabilmek, o yüzden diyoruz ki korkmak serbest, panik yok.” dedi.

“Depremi izliyoruz”

Doğa Hareketleri Araştırma Derneği Başkanı Fuat Agalday yaptığı konuşmada; “ ülkemizin çeşitli yerlerine deprem gözlem istasyonları kurduk. Bünyemizde bulunan kırk gönüllü ile yerleştirdiğimiz istasyonları 7/24 gözlemliyoruz. Olan dışı hareketleri kaydediyoruz.” dedi.

Konuşmacıların verdiği ortak mesaj ise deprem eğitiminin küçük yaştan itibaren başlanması gerektiği oldu.

Program sonunda gerçekleştirilen soru- cevap bölümüne izleyicilerin ilgisi yoğundu.