Tevfikiye’de asfalt çalışmaları konusunda bilgi verilmek için düzenlenen kahvaltılı basın toplantısına Yalova Vali Yardımcısı Atilla Selami Abban, Altınova Kaymakam Nurullah Kaya, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel, İl Genel Meclisi Üyeleri ve Yalova’nın Altınova ilçesine bağlı olan mahalle ve köylerinin muhtarları katıldı.

 

Yalova Vali Yardımcısı Atilla Selami Abban’ın yaptığı açıklamada,Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği ve İl Özel İdaresi tarafından ihalesi yapılan 50,8 kilometrelik sıcak asfalt projesinin Yalova tarihinin en büyük asfalt yatırımı olduğu ve Yalova’nın il olduğundan buyana yapılan sıcak asfalt yollarının toplamının neredeyse 7 katı kadar büyük bir çalışma olduğunu vurguladı.

Abban,” 6 milyon TL’ye mal olacak çalışmalarla köy bağlantı yollarının üçte ikisi asfaltlanmış olacak. Tevfikiye’de kahvaltılı basın toplantısı düzenleyen Yalova Vali Yardımcısı Atilla Selami Abban, "Yalova’da 138,5 kilometre 1. derece, 206,5 kilometre 2. derece ve 129,5 kilometre köy içi yolu olmak üzere toplam 474,5 kilometre yol ağımız bulunmakta. 1995 yılında il statüsüne kavuşan Yalova’mızda bu yıla kadar toplam 8,5 kilometre sıcak asfalt yapıldı. Biz bu gün 50 kilometrelik asfaltın yapım aşamasını yerinde görmek için buradayız. Bu proje yıllardır yapılan sıcak asfaltın neredeyse 7 katı büyüklüğündedir. 2015 yılında ise 6 milyon TL bedelli 50,85 kilometre sıcak asfalt ihalesi gerçekleştirildi. Çalışmalar hızla devam ediyor. Bir ay zarfında yolların bitirilmesi hedefleniyor “ dedi.


Abban’ın ardından açıklama yapan İl Genel Meclis Başkan’ı Yaşar Demirel, asfalt çalışmasını geçen sene meclisten geçirirken ne kadar yol yaparız konusunda zorlandıklarını ve gerek hükümetin gerekse de İl Özel İdaresinin yardımıyla bu projeyi  yapmaya başladıklarını belirtti.

 

Demirel,” Bu sene eğer imkânlar el verirse geriye kalan köy yollarımızı da asfalt yaparak eksikliklerimizi de gidereceğiz.

 Bu sene İl Genel Meclisimiz de aldığımız kararları oy birliğiyle alıyoruz her ne kadar bu süreçte biz muhalefet partilerin üyeleri olarak orada buluşsak da Yalova’mız adına hep birlikte oy birliğiyle aldığımız kararlardan dolayı bütün üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.