Ortaokul öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen ortaokullara Yönelik İbn-i Sina Fen Bilimleri Proje Yarışması Ödül Töreni, Çiftlikköy Diriliş İmam Hatip Anadolu Lisesi’nde yapıldı.

  Çiftlikköy Diriliş Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde yapılan ortaokullar Arası Fen Bilimleri Proje Yarışmasında dereceye giren okullara ödülleri, İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tosun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammed Beşir tarafından verildi.

İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tosun konuşmasında, bu yarışmanın kazananının ya da kaybedeninin olmadığını; öğrencilerin buraya gelmelerinin, bu sürecin içinde yer almalarının daha önemli olduğunu belirterek, ’2023 eğitim vizyonumuz doğrultusunda, teknoloji üreten nesiller yetiştirmek için bu tür yarışmalarda çocuklarımızı bilime yönlendirmek, Tübitak projelerinde başarı sağlamak, sorun çözümüne yönelik çocuklarımızı düşündürmeye yönlendirmek gibi çalışmalar yürütüyoruz. Bu sayede hem kendilerine hem ülkemize katkı sağladığı için emeği geçen başta Diriliş İmam Hatip Anadolu Lisemizin değerli yönetici ve öğretmenlerine, katılım sağlayan öğretmen ve öğrencilerimize, öğrencilerimizi desteklemek için aramızda bulunan kıymetli misafirlerimize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum’ diye konuştu.

  İl geneli yoğun ilgi gösterilen proje yarışmasına yapılan ön eleme sonucunda 20 proje değerlendirilmek yapılmak üzere finale kaldı. Seçici kurul üyeleri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda; Rahmiye Palabıyık İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Fatih Zafer Özdemir ’Hijyen Odası’ Projesi ile 1. olurken, Saffet Çam Ortaokulu öğrencisi Emir Akgün  ’Gör Nokta’ projesiyle 2. ve Altınova Subaşı Ortaokulu öğrencisi Azra Çalışkan ’Robotik El’ projesi ile 3. oldu.