Temel Atma Töreninde konuşma yapan Yalova İl Millî Eğitim Müdürümüz Ali Tosun, Arsa tahsisinden, imar durumuna, projenin oluşumu ve ihale aşamasına kadar çok büyük uğraşlar verildiğini söyledi.

 

Tosun, “Geçmişin iziyle geleceği inşa edeceğiz”

Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun yaptığı konuşmasında, ‘Biliyoruz ki; eğitim, sadece güzel okul yapmakla, sınıfları süslemekle olmuyor. Değişime duyarlı olmamız, Ülkemizin tam bağımsız olabilmesi için teknoloji üretmemiz gerekiyor. Bunun için de geleceğe odaklanmak mecburiyetindeyiz. Öğrencilerimizi inovasyonla ve değerleriyle yetiştirmek mecburiyetindeyiz’ dedi.  

 

Tosun, “Tarihine, kültürüne, değerlerine saygılı bir nesil yetiştiriyoruz’ 

Külliyelerin İslam dinindeki önemine değinen Tosun, ‘Bu yapılar sayesinde, binlerce insanın dinini, Hazreti Muhammed´in hayatını öğrenecek. Kur´an-ı Kerim okuyacak’ dedi.

 

Tosundan katkı sağlayanlara teşekkür

Tosun konuşmasının sonunda; ‘Eğitimde büyük hedeflere, kararlı adımlarla yürüyen Yalova’ya, bu eğitim yuvamızın hayırlı uğurlu olmasını, güzel nesiller yetişmesini, inşaatının kazasız belasız tamamlanmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz. Okulumuzun arsa tahsisinden, proje ve ihale aşamasına kadar 12 yıllık bir süre içerisinde emek veren valilerimize, milletvekillerimize, Ensar Vakfı’nın değerli başkan ve yöneticilerine, okulun yapımı için Ensar Vakfı ile görüşmelerin başlanmasında önemli rol oynayan Yalova eski İl Millî Eğitim Müdürü ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Başdanışmanı Ahmet Yurtman’a, ardından görevi devraldığında hız kesmeden katkı sunan şu an Gaziantep İl Millî Eğitim Müdürü Cengiz Mete’ye, her tıkanıklıkta çözüm için devreye giren Vali Tuğba Yılmaz’a, AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel’e İstanbul Milletvekilimiz Feyzullah Kıyıklık’a, okul aile birliği yöneticilerine, İmam Hatip sevdalısı sivil toplum örgütlerine ve İmam hatip platformuna, okul yönetici ve öğretmenlerine teşekkür ediyoruz’ dedi.

İl Müftüsü Turgut Açari, İmam Hatip Külliyesi ve sınır bölgelerinde teröristler ve düşmanla mücadele eden güvenlik güçleri için de dua ettikten sonra temel atma gerçekleşti.