Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun yaptığı bilgilendirmede; ‘’Ülkemizde daha önceki yılarda okullar; Eylül ayında başlayıp Ocak ayı sonuna kadar 4 ay, Şubat ayından Haziran ayına kadar 4 ay tatilsiz geçiyordu.

Milli Eğitim Bakanlığımızın bu yıl ki icraatlarından bir tanesi, öğrencilerden gelen istekleri iyi okuyup çocukların istediği ‘Ara Tatil’ talebini hayata koyması oldu.

İlk ‘Ara Tatil’ döneminde öğrencilerimizden gelen dönüşleri değerlendirdik. Yoğun etkinlik programları, çocuklarımız için aslında alternatif etkinliklerdi. Aileleriyle beraber bunu değerlendirip, ailelerinden izin alıp, belli noktalarda zaman geçiren öğrenciler çok daha faydalı bir dönem geçirdi.

Tosun, ‘’13-14 etkinlik başlığı altında çalışmalarımızı yürüttük’’

‘Ara Tatil’ de, Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak etkinlik planımızda; çevre etkinlikleri, müze gezisi, gibi birçok etkinlikler oldu.

Bakanlık tüm Türkiye’de yayınladı. Biz de yaklaşık 13-14 etkinlik başlığı altında çalışmalarımızı yürüttük. En büyük çalışmamız, Yalova Gençlik Spor Müdürlüğünün tüm salonlarında ‘Ara Tatil’ dönemi, 5 günlük süre içerisinde her spor salonunda bir antrenör olacak şekilde branşlara ayrılmış bir durumda öğrencilerini bekledi.’

Tosun ‘’Yalova çabuk organize olabilen bir il’’

Yalova çabuk organize olabilen ve etkinlik yapabilen bir il. Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, 3-4 tane sivil toplum örgütleriyle hızlı bir şekilde planlama içine girdik. Eğitim Bir-Sen kitap kafesini açtı, çocuklara bisiklet turları organize ettik, fidan dikme etkinlikleri yaptık. Çocuklarımızla beraber birkaç etkinliğe ben de katıldım.

Turizm potansiyeli olan Yalova’da, ‘Ara Tatil’ ile ciddi bir ekonomik girdi de sağlandı. ’’ Şeklinde bilgilendirmede bulundu.