Yusuf Ziya Öztabak başkanlığındaki Yalova Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu’nun da katıldığı toplantıda; Yalova’daki liselerden mezun olan ve Yalova Üniversitesi’nde okuyan ihtiyaç sahibi öğrencilere burs vereceklerini açıkladı.

      Konuyla ilgili bir açıklama yapan Öztabak, “Yalova ili sınırları içerisinde bulunan bir liseden mezun olan ve Yalova Üniversitesi’ne bağlı Fakülte veya 4 yıllık Yüksekokulların birinci öğretim bölümlerinde öğrenim gören öğrencilere Derneğimizin imkânları ölçüsünde burs vereceğiz. Bu yıl ilk defa uygulamaya koyacağımız ‘Yüksek Öğretim Burs Programı’ çerçevesinde verilecek bursu alacak kardeşlerimizin eğitimlerine bir nebze de olsa katkıda bulunmuş olacağız. Öğrenci arkadaşlarımız burs konusundaki bilgilere Yalova Üniversitesi web sitesinden ulaşabilir ve buradaki Başvuru Formu’nu doldurarak Derneğimize müracaat edebilirler.” dedi.

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu ise “2008 yılında kurulan ve kökleri on beş yıl öncesine dayanan Yalova Üniversitesi hızla büyüyen yeni bir üniversite. Yalova Üniversitesi, yeni kurulan üniversiteler arasında çalışmaları, başarıları ve farklılıkları ile öne çıkarak kısa sürede köklü üniversitelerle yarışır hale geldi. Üniversitemiz, güçlü akademik ve deneyimli idari kadrosu, ulusal ve uluslararası güçlü ilişkileri ve coğrafi avantajı ile yakın gelecekte konusunda öncü ve lider sosyal ve teknik bölümlere sahip olmayı hedefliyor. Bu çerçevedeki bütün çalışmaları önemsiyoruz ve destekliyoruz. Yalova Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından yürütülen çalışmaları da bu çerçevede değerlendiriyoruz ve destekliyoruz.” Dedi.
Burs almak için gerekli koşullar ve genel esaslar ise şöyle bildirildi;

 Burs, sadece Yalova ili sınırları içerisinde bulunan bir liseden mezun olan ve Yalova Üniversitesi’ne bağlı Fakülte veya 4 yıllık Yüksekokulların birinci öğretim bölümlerinde öğrenim gören öğrencilere verilir.

Yukarıdaki şartları taşıyan ve hâlihazırda Yalova Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrenciler de Burs müracaatında bulunabilir.

Yalova Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yüksek Öğretim Bursu’nun miktarı her yıl Dernek Yönetim Kurulu tarafından belirlenir ve Ekim ayından başlamak suretiyle 9 ay süreyle öğrenciye ödenir.

Burs, bir dönemlik olup her eğitim-öğretim döneminin başında burs müracaatı yenilenecektir.

Burslar, öğrencinin sosyo-ekonomik ve başarı durumu değerlendirilerek tahsis edilir ve burs verilecek öğrencilerin adresine duyuru yapılır.