Reddediyoruz 

Dernek yönetiminden gelen basın açıklamasında; “Biz Cumhuriyet Kadınları Derneği olarak, çocuk istismarının önünü açan, istismarcıyı affeden ve hatta ödüllendiren bu yasal düzenlemeyi şiddetle reddediyoruz. TBMM Çocuk Hakları Beyannamesi daha 1924 de imza koyan ve TBMM’nin kuruluşunu çocuklara bayram olarak armağan eden ilk ve tek meclistir. TBMM 1995 yılında da Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi’ni kabul edip onaylamıştır. Sözleşmenin 19. Maddesi ile Türkiye Cumhuriyeti; çocukları onlara karşı yapılan her türlü bedensel, zihinsel ve cinsel istismardan, ırza geçme dahil her türlü kötü muameleden korumak için yasal, idari toplumsal bütün önlemleri alacağına dair imza atmıştır.

Dolayısı ile ana babalarının, yasal temsilcilerinin onayı ile ya da kendi rızalarıyla çocuk yaşta istismar edilen ve istismarcı ile evlendirilen bu çocuklara devletin şimdi kalkıp “Ben seni koruyamadı, seni eğitimden yoksun bıraktım, çocukluğunu elinden aldım, geleceğini kararttım, bununla yetinmiyorum istismarcınla evleneceksin ve hayatın boyunca bu travma ile yaşayacaksın” deme hakkı yoktur. On yılda on beş milyon genç yaratan cumhuriyet değerlerinden, Atatürk ilke devrimlerinden uzaklaşıldıkça çocuklarımız ve gençlerimiz yasal olarak korunmasız bırakılmaktadır.

Geri çekmek yetmez iptal edilsin

Yasa girişimi Türk milletinin hızla bilgilenmesi, hızla tepki vermesi ve kamuoyu baskısı oluşturması nedeniyle bu gün komisyona çekilmiştir. Fakat bu yeterli değildir. Yasanın tamamen iptalini talep ediyoruz ve hatta ülkemizin geleceği ve garantisi olan çocuklarımızın ve gençlerimizin her türlü bedensel, zihinsel ve cinsel istismarlar karşısında daha fazla koruyan, suçluyu daha ağı cezalandıran yasalar yapılmasının takipçisi olacağız” denildi. 

Mücadeleye devam edeceğiz

Basın açıklaması kapsamında konuşmasını gerçekleştiren Türkiye Gençlik Birliği Yalova İl Sekreteri Begüm Sultan İşbilen gerçekleştirdiği konuşmasında; “Bu gün yasanın komisyona çekildiği haberiyle uyandık ancak bu durum yasanın iptal edildiği anlamına gelmiyor. Vatan seve, cumhuriyetçi, devrimci Atatürk gençliği bu yasa iptal edilene kadar mücadeleye devam edecektir. Kadınlarımızı, çocuklarımızı, geleceğimizi ateşe atan bu girişimlere izin vermeyeceğiz” dedi.